2. Karottaszimpózium

2. Karottaszimpózium

Gőzölj puhára 1 csésze finomra vágott karottát, ½ csésze paszternákot, 2 csésze zellert. Azután főzz 3 evőkanál pirított lisztet ½ csésze desztillált vízben, míg vastag lesz. Vegyítsd össze ezt a zöldséggel. Adj hozzá 1 csésze finomra vágott hagymát, 2 csésze erőlisztet, kétszersültlisztet vagy zabpelyhet, 2 fölvert tojást (elhagyható), 1 evőkanál sót, keverd össze alaposan, süsd 20 percig. Tálalj hozzá paradicsommártást.

Zöldségreszelékből is elkészíthető (vagy centrifugázott zöldség is felhasználható), ilyenkor a gőzölés elhagyható. Alakíthatjuk saját ízlésünk szerint, más fűszerezéssel. Keveréssel a tészta nedvesen összeáll, a tepsibe simítható. Közepes tepsiben sütjük. Mi tojás nélkül, sárga- és fehérrépával, paszternákkal, céklával, póréhagymával és köménnyel, tiszta sóval, egy evőkanál olajjal készítettük el. Szeletelhető, feltétként is adhatjuk. Önálló ételként friss zöldsalátával (turbolya, tyúkhúr, gyermekláncfű, édeskömény, stb.) fogyasztható.

Jó étvágyat kívánunk!

Olvastad már?

Vélemény, hozzászólás?