2. Karottaszimpózium

2. Karottaszimpózium

Gőzölj puhára 1 csésze finomra vágott karottát, ½ csésze paszternákot, 2 csésze zellert. Azután főzz 3 evőkanál pirított lisztet ½ csésze desztillált vízben, míg vastag lesz. Vegyítsd össze ezt a zöldséggel. Adj hozzá 1 csésze finomra vágott hagymát, 2 csésze erőlisztet, kétszersültlisztet vagy zabpelyhet, 2 fölvert tojást (elhagyható), 1 evőkanál sót, keverd össze alaposan, süsd 20 percig. Tálalj hozzá paradicsommártást.

Zöldségreszelékből is elkészíthető (vagy centrifugázott zöldség is felhasználható), ilyenkor a gőzölés elhagyható. Alakíthatjuk saját ízlésünk szerint, más fűszerezéssel. Keveréssel a tészta nedvesen összeáll, a tepsibe simítható. Közepes tepsiben sütjük. Mi tojás nélkül, sárga- és fehérrépával, paszternákkal, céklával, póréhagymával és köménnyel, tiszta sóval, egy evőkanál olajjal készítettük el. Szeletelhető, feltétként is adhatjuk. Önálló ételként friss zöldsalátával (turbolya, tyúkhúr, gyermekláncfű, édeskömény, stb.) fogyasztható.

Jó étvágyat kívánunk!

Olvastad már?

  • A NŐ ÉRTÉKE A KAREZZÁBANA NŐ ÉRTÉKE A KAREZZÁBAN Tudnia kell a nőnek az ő valós értékét, hogy sokkal többet ér, mint egy egyéjszakás […]
  • AZ ÉLET SZOLGÁLATA, A NŐ ÁLTALAZ ÉLET SZOLGÁLATA, A NŐ ÁLTAL A NŐ, a Nőiség Ősi princípiumának misztikus teremtői jelenléte örök, - az aktiválása a […]
  • MárciusMárcius A március a viharok hónapja, melyek az éthervilágot az elemek pangásaitól megszabadítják […]
  • GONDOLATOK URALÁSAGONDOLATOK URALÁSA A JÓ gondolatok mellett a helyes testhasználattal, a ritmikus légzés gyakorlatokkal, […]

Vélemény, hozzászólás?