2. Karottaszimpózium

2. Karottaszimpózium

Gőzölj puhára 1 csésze finomra vágott karottát, ½ csésze paszternákot, 2 csésze zellert. Azután főzz 3 evőkanál pirított lisztet ½ csésze desztillált vízben, míg vastag lesz. Vegyítsd össze ezt a zöldséggel. Adj hozzá 1 csésze finomra vágott hagymát, 2 csésze erőlisztet, kétszersültlisztet vagy zabpelyhet, 2 fölvert tojást (elhagyható), 1 evőkanál sót, keverd össze alaposan, süsd 20 percig. Tálalj hozzá paradicsommártást.

Zöldségreszelékből is elkészíthető (vagy centrifugázott zöldség is felhasználható), ilyenkor a gőzölés elhagyható. Alakíthatjuk saját ízlésünk szerint, más fűszerezéssel. Keveréssel a tészta nedvesen összeáll, a tepsibe simítható. Közepes tepsiben sütjük. Mi tojás nélkül, sárga- és fehérrépával, paszternákkal, céklával, póréhagymával és köménnyel, tiszta sóval, egy evőkanál olajjal készítettük el. Szeletelhető, feltétként is adhatjuk. Önálló ételként friss zöldsalátával (turbolya, tyúkhúr, gyermekláncfű, édeskömény, stb.) fogyasztható.

Jó étvágyat kívánunk!

Olvastad már?

  • DecemberDecember Most gyülekeznek az univerzum magnetikus erői a térség legtávolabbi pontján s az ő […]
  • Szervelcsúszások 2.Szervelcsúszások 2. A szervsüllyedések, szexuális problémák, és hólyaggyengeségek alap okai már részben […]
  • FEBRUÁR HAVI TANÁCSOKFEBRUÁR HAVI TANÁCSOK FELKÉSZÜLÉS A TAVASZRA: A február jelenti az igazi felkészülést a tavaszra, amelyben a […]
  • KAREZZA A GYAKORLATBAN I.KAREZZA A GYAKORLATBAN I. A lehetőségek tág terét adja a leírás, a fantázia megindító, felemelő, költői […]

Vélemény, hozzászólás?