Cukor
Mindenben, amit a természet felkínál, van cukor. Ha a táplálékkal nem veszünk fel elég cukrot, akkor cukorfélékkel pótoljuk azt. Némelyeknek nem kell a cukor, mivel az ő szerveik úgy átváltoztak, hogy minden cukorrá válik bennük, még a víz is. Ha a gyermekek nem kapnak elég édes gyümölcsöt, akkor a test finomított cukorféléket igényel, mert a csontok képzésére kell a sacharin. Később nem kell a cukor a csontképzésre, úgyhogy a csontok zöldségek és gyümölcsök által is fennállanak. Ha mégis cukrot fogyasztunk, akkor megbetegszik a hasnyálmirigy és ezt mindjárt látjuk a száj-foghús és a fogak kóros tünetein.
Cukortúlterheltség esetében, vagyis mikor sok cukor ülepedett meg a gyomorban, egy fél citrom nedvét vesszük be annyi sóval, amennyit az felvesz magába. A só és sav egyesülése által magasabb hatvány képződik, mely csaknem minden esetben használ. Ha valakinél ez nem segít, akkor a következőképpen járhat el: egy pohárba kevés borkőport teszünk (fél kávéskanállal); egy másik pohárba egy jó kávéskanálnyi szódabikarbónát; egy harmadik pohárba 20-30 csepp citrommal vizet. E citromos víz felét-felét a két pohárba öntjük, megkeverjük és előbb a szódabikarbónás vizet isszuk meg, azután a borköveset. Ha negyedóra alatt nem kell szaladnunk, akkor ugyanazt megismételve elfogyasztjuk és akkor biztosan a megkönnyebbülés helyére menekülünk. Ha a gyomorpanaszok és emésztési zavarok idültté lettek, akkor ez a szer pár perc után hat. Idővel mi mind kevesebbet fogunk enni és nem terheljük túl magunkat.