Cukor

Cukor

Mindenben, amit a természet felkínál, van cukor. Ha a táplálékkal nem veszünk fel elég cukrot, akkor cukorfélékkel pótoljuk azt. Némelyeknek nem kell a cukor, mivel az ő szerveik úgy átváltoztak, hogy minden cukorrá válik bennük, még a víz is. Ha a gyermekek nem kapnak elég édes gyümölcsöt, akkor a test finomított cukorféléket igényel, mert a csontok képzésére kell a sacharin. Később nem kell a cukor a csontképzésre, úgyhogy a csontok zöldségek és gyümölcsök által is fennállanak. Ha mégis cukrot fogyasztunk, akkor megbetegszik a hasnyálmirigy és ezt mindjárt látjuk a száj-foghús és a fogak kóros tünetein.

Cukortúlterheltség esetében, vagyis mikor sok cukor ülepedett meg a gyomorban, egy fél citrom nedvét vesszük be annyi sóval, amennyit az felvesz magába. A só és sav egyesülése által magasabb hatvány képződik, mely csaknem minden esetben használ. Ha valakinél ez nem segít, akkor a következőképpen járhat el: egy pohárba kevés borkőport teszünk (fél kávéskanállal); egy másik pohárba egy jó kávéskanálnyi szódabikarbónát; egy harmadik pohárba 20-30 csepp citrommal vizet. E citromos víz felét-felét a két pohárba öntjük, megkeverjük és előbb a szódabikarbónás vizet isszuk meg, azután a borköveset. Ha negyedóra alatt nem kell szaladnunk, akkor ugyanazt megismételve elfogyasztjuk és akkor biztosan a megkönnyebbülés helyére menekülünk. Ha a gyomorpanaszok és emésztési zavarok idültté lettek, akkor ez a szer pár perc után hat. Idővel mi mind kevesebbet fogunk enni és nem terheljük túl magunkat.

Olvastad már?

  • CukorbajCukorbaj A cukorbetegség mindinkább terjed, úgyhogy jóval több mint fele az embereknek […]
  • MirigyekMirigyek A mirigyeket csak vibrációk, megrázások által tudjuk megközelíteni, élénkíteni. Ezért […]
  • ReumaReuma A reuma-csúz-köszvény-idegzsába-vérnyomásemelkedés-vértolulás és a cukorbaj minden […]
  • SavakSavak Számos betegségnek-bajnak az előidézői. Legjobb a szódabikarbóna-kúrát végezni. Sokszor […]

 

Vélemény, hozzászólás?