FEBRUÁR HAVI TANÁCSOK

FEBRUÁR HAVI TANÁCSOK

FELKÉSZÜLÉS A TAVASZRA: A február jelenti az igazi felkészülést a tavaszra, amelyben a tél alatt felhalmozott Földerők a teljes tavaszi szózatukat kinyilvánítják. A Föld mindenfajta fagyos, rossz idő által elvégzi előkészítő és tisztító munkáját és e közben, a viharok, forrongások idejét éli át, élteti át az emberrel is, mint az embergyermek az érési idő alatt, melyből a finomabb erőknek kell kiáradnia új virágok és gyümölcsök hajtására. Ám, ha az ember megértő és bölcs, akkor ezen időt a Természettel és a Földel összhangban éli át, és tudatosan készül elő egy tavaszi feltámadásra, újjászületésre. A téli felhalmozásnak bőséges táplálkozásnak vége, a kiküszöbölés és a test hulladék anyagoktól való megtisztításának ideje kezdődik, mely által a finomabb erők és nedvek zavartalanul fejlődhetnek, – termelődhetnek a mirigyrendszerben. A legjobb, leghatékonyabb kiküszöbölései idő elérkezett.

MÉLY KILÉGZÉSEK: Egy általános, ám mindenkor hatékony kiküszöbölő szer a légzés, a tiszta friss levegővel való tüdő átszellőztetés. (A ritmikus légző gyakorlatok: pl. a 7.7.7.7.) Különösképpen a kilégzést kell csinálnunk gyakorta, azaz minden reggel, – legalább, végezzünk hosszú mély kilégzéseket, lehet 10-12x is alkalmanként. Ezeket napról-napra kibővíthetünk, DAL, MONDÁSOK, FÜTYÜLÉS, ZÜMMÖGÉS, vagy akár IMÁK, – egy lélegzetre való mondásával, amiket állva, ülve, térden váltakozva csinálhatunk.

A REGGELI GYAKORLATAINK: lehetnek mozgásos (erőltetések és túlzások nélküli), kimozgató, élénkítő, pezsdítő vibráló mozdulatok, amelyek serkentik a vérkeringést, a mirigyváladékok termelését. Azután rendszeresen, végül egy csipet száraz gyógyfüvet rágicsáljunk hosszasan, amit nyállal elkeverve jól kikóstolunk. Legjobbak a keserű gyógyfüvek, amik a kiválasztást kiküszöbölést emésztést serkentik, mint a zsálya, kakukkfű (timián), vagy majoranna, melyeket alaposan a szánkban benyálazunk, lenyelünk és utána fél csésze forró, tiszta vizet, tisztított, v.legjobb desztillált vizet iszunk rá. Emellett a bőrtevékenység erősebb élénkítése is szükséges, mint az egyébként is alkalmazott gyakori rövid forró fürdők és bedörzsölések által, (lásd pl. a SÓS OLAJOS BEDÖRZSÖLÉS), amik nagy jótékony hatást jelentenek a bőrtisztítás, bőrlégzés számára. Az esetleges megizzadás a reggeli mozgás után jótékony a méregtelenítés miatt. (Ne hagyjuk magunkra száradni az izzadságot, mert a bőrön keresztül visszaszívódhatnak a mérgek.) Mostanság a táplálkozásunkban is gyakoribbak legyenek a kiküszöbölő étkek, vagyis inkább folyékony és kásaszerű ételekkel helyettesítsük őket.

TAVASZI ELŐKÉSZÜLETEK: Ha nem éreznénk jól magunkat „tavaszi fáradság”, vagy más nyugtalanító állapotok kerítenének minket a hatalmukba akkor, azonnal abba kell hagyni az evést! Dolgozzunk a szabadban testileg, mozogjunk, lehet, hegynek fel intenzív gyaloglás stb. amennyit csak bírunk, – túlerőltetés nélkül. Majd vegyünk egy szokásos esti forró fürdőt, (lásd: A FORRÓ FÜRDŐ, ÉS AZ OLAJOS, SÓS BEDÖRZÖLÉS JÓ HATÁSAI!), aminek a vizébe ausztrál  eukalyptus olajt csepegtetünk, vagy más illóolajat és ilyen természetes szappant is használunk. Miután gyorsan leszárítkoztunk feküdjünk le és igyunk citromlevet, vagy bodzavirág – vagy édeskömény teát. Amennyiben másnap reggel éhséget éreznénk, akkor együnk kevés fokhagymás pirítóst, előtte forró kakaóhéj teát igyunk. Ha egy gyermeknél találnánk úgy, hogy valami nincs rendben, – maródi, lusta, bágyadt, akkor minden étkezése előtt adjunk neki, egy csésze forróvizet, 2 csepp Eukalyptus olajjal. (Most, mindenképp ügyeljünk az elegendő tiszta víz bevitelre, mert hajlamosak elmismásolni a normális hidratációjukat.)

Azon felnőttek részére, akik hajlamosak diétahibákat, túlzásokat, nassolásokat véghezvinni étkezéseikben, nos csak a desztillált vizes kúra ajánlható leginkább, mert részben valami ki kell mossa belőlük a felesleget –nincs mitől tartani, mert a D. víz csak a felesleget mossa ki. Nekik, a vét hajlamúaknak legjobb a 2x desztillált víz, amivel magukat gyógyíthatják napi többszöri alkalommal, – 1-2 borospohárnyit meginni kell. Ezt legalább minden reggel éhgyomorra és minden étkezés előtt 20 perccel és lefekvés előtt is. (lásd még DESZTILLÁLT VÍZ KÚRA) Eközben igyanak még lenmagteát, dagadó izlandi zúzmó teát. Az, akinek kevésnek tűnne, a sima tiszta vizes gyógyterápia, az tegyen a forró vízbe bele poharanként 1 teáskanálnyi, (vagy egyéni érzékenység esetén kevesebb) szódabikarbóna port, másnap 1 tk. borkő port (kálium-hidrotartarát) a forrásban lévő D. vízbe majd elkeverve, föloldva, ülepedés után igya oly forrón, ahogy csak tudja. A savasító gyümölcsöket, ételeket kerülje ez idő alatt, és tartsa magát salátákhoz (Lásd még:FEBRUÁRI ÉTKEZÉS), párolt zöldségekhez, hüvelyesekhez, rizshez, vagy árpagyöngyhöz, – vagy, akár csak pattogatott kukoricához. Ez utóbbi kiváló a böjt megtöréshez, annak való étek is, natúr készítve.

Olvastad már?

  • JÚNIUS HAVI TANÁCSOKJÚNIUS HAVI TANÁCSOK NYÁRELŐHÍVÓ, CSÚCS ÉS FORDULÓPONT. JÚNIUS, a nyári napforduló hónapja, és a nyár […]
  • SZÜLETÉS ELŐTTI NEVELÉS IXSZÜLETÉS ELŐTTI NEVELÉS IX A SZÜLETÉS ELŐTTI NEVELÉS –  A GYERMEKVÁLLALÁS ELŐTT Minden tudatos felelősség teljes […]
  • JANUÁR HAVI TANÁCSOKJANUÁR HAVI TANÁCSOK A január igazi téli hónap, mert ekkor visszavonulnak a természet és a föld ikererői […]
  • FebruárFebruár Aki élni és mindig jobban élni akar, meg kell ragadnia az életprincípiumot s annál ki […]

 

Vélemény, hozzászólás?