Gerincterápia IV.

Gerincterápia IV.

A mindennapi tornát ki lehet egészíteni speciális mozgásokkal. Akinek gerincproblémája van, függeszkedéssel jó eredményeket érhet el. Bordásfalon vagy gyűrűn, de lehet faágon is függeszkedni. Egyik legjobb terápia a fordított testhelyzetben való függeszkedés, ugyanis ilyenkor megnő a csigolyák közötti távolság, felszabadulnak a porckorongok és az esetleg nyomott, irritált idegek. Olyan területekre is vér jut, ahová álló helyzetben alig, vagy egyáltalán nem. A fordított testhelyzetnek feszültségoldó, harmonizáló, frissítő, fiatalító hatása van. Az eltolódott csigolyák könnyen helyreállíthatók ezzel a módszerrel, sőt a helyükről kimozdult szervek is. Javul a látás, nő a koncentráló képesség, az egész test gyógyul. A fokozatosság elve a fordított testhelyzetre épülő terápiánál alapvető, mert sok esetben a szervezetnek idő kell, hogy feldolgozza az erőteljes impulzust.

Már Magyarországon is kapható olyan gyógyászati segédeszközként árusított szerkezet, amely lehetővé teszi a fordított testhelyzetben való függeszkedést. Használata megelőzésként, illetve mindennapi tornaeszközként is ajánlott.

Ha valaki testsúlya vagy egészségi állapota miatt átmenetileg nem tudja megoldani a fordított teszthelyzetben való függeszkedést, ferde pad segítségével kezdjen gerince ápolásához.

A rossz cipő az egész vázrendszert tönkreteheti. Ezért lényeges a megfelelő alakú és magasságú cipő kiválasztása. A cipő arra való, hogy járjanak benne. A jó cipő orra megközelítőleg kerek és elegendő szélességű a lábujjak számára. Sarka lapos vagy 1-3 cm-es. Legjobb váltogatni a magasságokat. Amikor csak tehetjük, járjunk mezítláb!

A kiegyenlített izommozgás alapja a két testfél azonos mértékű igénybevétele. Legkedvezőbb ugyanazt a mozdulatsort jobbra is, balra is elvégezni. Kétkezesnek, kétlábasnak kell lenni. Sok hátfájós ember csupán ettől helyrejön. A kétoldalasság kedvező hatással van az agyra. Új agyterületek ébrednek fel és járódnak be, nő az agy kapacitása. A változtatás másik jótékony hatása, hogy a test kevésbé fárad el, kitartóbbá válik. És még valami. Szinte játék a felnőtt ember számára is, ha megtanítja a nem író kezet, testfelet elnagyoltabb, esetleg aprólékosabb funkciók ellátására. Nagyszerű élményt jelent egy-egy már megszokott mozdulatot új aspektusból megismerni.

Az izomfeszülések oldása jelentős külső megjelenésbeli változással is járhat. A hát kiegyenesedik, újra könnyű lesz lehajolni, képes lesz erőt kifejteni, aki eddig nem tudott, helyreállnak a régebben féloldalas testtájak. Az izomfeszülések már a fogyás hatására is oldódnak. A mozgás, a torna serkenti a vérkeringést, feszültségoldó hatású. Az izmokat meleg vizes fürdőkkel, illóolajokkal is lehet lazítani. Jót tesz a reggeli szivacsos, hideg vizes ledörzsölés, amely egyben frissítő hatású. Segít a masszázs is: relaxációs masszázs, do-in, Bobby-masszázs, panopraktikai eljárások stb.

leghatékonyabb és legtartósabb, ha családon belül masszírozzák egymást a párok, és a szülők-gyerekek. Csak a feltételeket kell megteremteni, melyeknek alapja a Szeretet. Ha valakit szeretettel megsimogatnak, már annak is feszültségoldó hatása van. Az emberi kapcsolatokban fontos az érintés, mivel ilyenkor információcsere is történik. Ha például párok között konfliktus támad, egyszerűen fel lehet oldani a helyzetet. Öleljék át egymást, és máris kicserélődnek azok a szellemi energiák, amelyek előzőleg materiális szinten akadályba ütköztek. Már néhány perc múlva közös nevezőre tudnak jutni.

Ha a keresztcsont vagy a csigolyák elmozdultak a helyükről, vissza kell állítani az eredeti állapotot. Több tornagyakorlat alkalmas erre. Önterápiát is lehet végezni, de ha másképpen nem megy, külső segítség is igénybe vehető. Legkíméletesebbek a panopraktikai eljárások: lazítás, masszázs, húzás, igazítás, kopogtatás, nyomások.

A terápiák után rendkívül fontos a rendszeres torna. Előfordul, hogy sikeres kiro-praktikai vagy panopraktikai beavatkozás után 1-2 hónappal újra jelentkeznek a fájdalmak. Ennek legtöbbször az az oka, hogy nem történt meg az életmódváltás, nem volt kellő tornáztatás, tehát az új, jó állapot nem tudott megerősödni. A külső vagy belső egyensúlytalanságot csak akkor tudja megszüntetni valaki, ha igazán akarja. Aki nem eléggé érett a probléma rendezésére, jobb, ha lehalasztja a beavatkozást. Nem megszabadulni kell a test jelzéseitől, hanem megérteni a tünetek mögöttes tartalmát. Az elváltozás azért manifesztálódik, hogy feldolgozzák a benne rejlő információt beépítve a mindennapi életbe.

Szíve mélyén mindenki érzi, mit kell tennie. Aki ezt minden pillanatban vállalja, és önmegismeréssel, kitartó önfejlesztéssel tudatosítja magában, az megtalálja küldetését, vagyis azt a módot, hogyan adhatja önmagát. Az ilyen ember óriási változásokat tapasztal. Testi panaszai megszűnnek, kiegyensúlyozottá válik, kinyílik, megszépül, harmónia tölti el, és képes mindenkor szeretettel beragyogni környezetét.

Összeállította: N. Lajos

A cikksorozat további részei:
Gerincterápia I.
Gerincterápia II.
Gerincterápia III.

GERINCTERÁPIA
A keresztcsont-eltolódás az esetek 99%-ában veleszületett elváltozás.
Keleti speciális istennői masszázs, szelíd panopraktika, keresztcsont-helyretevő nyomó-gyúró masszázs, relaxációs masszázs-terápia gyakorlott természetgyógyásztól igénybe vehető. Ingyenes állapotfelmérés, tanácsadás. Budapesten házhoz megyek! Tel.: 06-70/249-2220, 06-1/362-2152

Olvastad már?

  • A HÁZASSÁG HETE VI.A HÁZASSÁG HETE VI. Tenger sok a teendőnk a tökéletesedésre, fiatal az emberiség, MI mindenkor megkaptuk a […]
  • DÜHÖSKÖDŐ GYERMEKDÜHÖSKÖDŐ GYERMEK Dr. Hanish után, Írta: Dr. Szikszay Géza orvos. Közreadta: csillagfold.hu . „ … Ha a […]
  • KORO AMO SANOKORO AMO SANO Mi devas iom ĉirkaŭiri kaj iom antaŭ klarigi vidmanierojn en tiu temo, antaŭ ol mi […]
  • VAN TESTI ÉS LELKI ÉPSÉGÉT ŐRZŐ NŐVAN TESTI ÉS LELKI ÉPSÉGÉT ŐRZŐ NŐ  A már tájékozottabb, vagy tapasztaltabb, esetleg sokat szenvedett NŐ, akit MÁR az […]

Vélemény, hozzászólás?