Miért ne együk az eltiltott tápszereket?
„Azzá válunk, amit eszünk,
Ételed legyen tehát a gyógyszered
És gyógyszered legyen a te ételed.”Hippokratesz
A szervezetet toxinokkal (mérgekkel) telítik, a szervezetben való szétbomlásukkal alsófokú erjedéseket okoznak, erősen salakosító hatással vannak a szervezetre, és abba élősdieket juttatnak, káros befolyással vannak az idegrendszerre, ártalmas savakat képeznek a szervezetben, elősegítik a kórokozó baktériumok szervezetbe jutását és ottani szaporodását, megbénítják a szervezetnek a betegségekkel szembeni ellenálló képességét, csökkentik a tüdősejtek és a vérkeringés oxigénfelvevő képességét, lerontják a vér kémiai összetételét, mind fokozottabb mértékben gyengítik a szívet; megnehezítik a szellemi munkát, rontják és gyengítik a szemet, degenerálólag hatnak az egyén jellemére, felesleges holt, devitalizált anyagokkal telítik a szervezetet, fokozatosan érelmeszesedést okoznak, lerontják a csontok rugékonyságát és vitalitását, felesleges szomjúságot okoznak, ragasztószerű pépet alkotnak a gyomorban, a szervezetet értéktelen, vitaminnélküli anyagokkal töltik meg, devitalizáltak és túlságosan koncentráltak, megakadályozzák a szervezetben felhamozott toxinok természetes kiküszöbölési folyamatait, növelik azok mennyiségét, végül mindezek következtében megrövidítik az élettartamot.
Ételek tudományos összeállítása – Táplálkozási táblázat
Forrás: Prof. Dr. Edmond Székely: Az Egészség Evangéliuma