Augusztus

Augusztus

Augusztus a nyár dereka, s ezért telve van alkalmakkal, hogy mi fölépülést szerezzünk az erdőkben, hegyekben, tengeren. A természet nem hanyag. Ő megbocsát és elfeled mindent. Mihelyt az ember elismeréssel és örömmel hozzá fordul, az már a feleúton közeledik feléje az ő áldásaival.
A föld elektrikus erői most a legnagyobb mértékben működnek, ezért vannak a tikkadt nappalok és a nyomasztó hőség. De ez szükséges, hogy azáltal minden termény őszre megérhessen. Azonban nekünk embereknek nem kell attól szenvednünk semmi esetre sem, ha csak értünk ahhoz, hogy a természethez illeszkedjünk.
Most ne üljünk az íróasztal mögött, s ne töprengjünk szellemi problémák fölött, hanem foglalkozzunk kint egészséges mezei munkával s vándoroljunk ki frissen a szép világba. A szabadban való foglalkozás, testi kitartóság és friss kedv által könnyen megakadályozunk minden petyhüdtséget. Épp ez az, amit a hőség céloz! Az bennünket nagyobb tevékenységre, kitartásra és vidám kedvre akar sarkantyúzni.

Olvastad már?

  • LégzésgyakorlásLégzésgyakorlás Két alapvető fontosságú légzésgyakorlat, melyet naponta, felkelés után, lehetőleg […]
  • A REZGÉSEK TÖRVÉNYE I.A REZGÉSEK TÖRVÉNYE I. A TÖRVÉNY egyszerű, de hatásainak száma végtelen sok és messze elágazott. Minden fény, […]
  • SZABADSÁGSZABADSÁG Minden ember Szabadnak születik, még ha vannak is érdekszférák, akik igyekeznek ezt […]
  • EGYÉNI  ÉS KOLLEKTÍV TUDATEGYÉNI ÉS KOLLEKTÍV TUDAT EGYÉNI TUDATOK ÖSSZESSÉGE A KOLLEKTÍV TUDAT A jelen társadalmában még van mit […]

Vélemény, hozzászólás?