Augusztus

Augusztus

Augusztus a nyár dereka, s ezért telve van alkalmakkal, hogy mi fölépülést szerezzünk az erdőkben, hegyekben, tengeren. A természet nem hanyag. Ő megbocsát és elfeled mindent. Mihelyt az ember elismeréssel és örömmel hozzá fordul, az már a feleúton közeledik feléje az ő áldásaival.
A föld elektrikus erői most a legnagyobb mértékben működnek, ezért vannak a tikkadt nappalok és a nyomasztó hőség. De ez szükséges, hogy azáltal minden termény őszre megérhessen. Azonban nekünk embereknek nem kell attól szenvednünk semmi esetre sem, ha csak értünk ahhoz, hogy a természethez illeszkedjünk.
Most ne üljünk az íróasztal mögött, s ne töprengjünk szellemi problémák fölött, hanem foglalkozzunk kint egészséges mezei munkával s vándoroljunk ki frissen a szép világba. A szabadban való foglalkozás, testi kitartóság és friss kedv által könnyen megakadályozunk minden petyhüdtséget. Épp ez az, amit a hőség céloz! Az bennünket nagyobb tevékenységre, kitartásra és vidám kedvre akar sarkantyúzni.

Olvastad már?

  • Téli étlapTéli étlap Hétfő Reggeli: forró víz vagy egy csésze gyógyfűtea. Ebéd: paradicsomleves és […]
  • CukorbajCukorbaj A cukorbetegség mindinkább terjed, úgyhogy jóval több mint fele az embereknek […]
  • Hasizom gyakorlatokHasizom gyakorlatok A legutolsó és legfontosabb művelet a szaporodási szervek összműködésében: a szekréciók, […]
  • A növényi táplálkozás és a tiszta vízA növényi táplálkozás és a tiszta víz A magas értékű élethez, magas minőségű emberi lényünk kialakításához tiszta vizet kell […]

Vélemény, hozzászólás?