Mirigyek

Mirigyek

A mirigyeket csak vibrációk, megrázások által tudjuk megközelíteni, élénkíteni. Ezért teljesen fesztelen állapotban mozgási gyakorlatokat, mirigygyakorlatokat végezünk és pedig énekelve, zümmögve vagy fütyörészve. Mi tehát nem forma, vagy izomgyakorlatokat végzünk, nem akarunk elefántok lenni hatalmas hús-izomzattal. Nekünk főleg az idegekre és mirigyekre van szükségünk. Az étrendet úgy kell folytatnunk, hogy vitaminok és szalinok képződjenek, vagyis, hogy a vérnek új erőket tudjunk adni, az idegek működését új ösztönzéssel fönntartani s így a mirigyrendszert fölfrissíteni képesek legyünk. Legjobb a gyümölcstől mindaddig tartózkodni, míg teljesen normálissá nem lettünk. Kis adagokban zöldségeket veszünk magunkhoz, píniafenyőmag, pisztácia, mandula jó kiegészítők leginkább fölkenhető paszta, vaj alakjában. Korpát, zabpelyhet, teljes búzát úgyszólván homöopathikus adagokban fogyaszthatunk. Nyers rebarbarát bőven fogyaszthatunk, de gyógyszerként csak akkor hat, ha sem cukrot, sem édességet nem eszünk vele együtt. Ha főtt, gőzölt, párolt, vagy még jobban, ha sütött zöldségeket (melyek frissek) fogyasztunk, adjunk hozzá némi pirított (nem égetett) lisztet. Ez nemcsak az ízét javítja, hanem segíti az emésztést, vitaminokat termel és élénkíti a mirigyeket. Mirigygyöngeség ellen jót tesz a paradicsom zöld borsóval töltve; tejes kukorica. Mindenféle tökfajta kis adagokban fogyasztva jótékonyan hat a mirigyekre, főleg a napfonat-mirigyre. Ha jó zöldbabot 5 percig főzünk, utána kevés olajjal párolva mintegy megsütjük, miközben majoránnát teszünk hozzá, ezt fogyasztva jót tesz a nemi mirigyeknek, éppúgy fiatal, gyönge kálmus rágcsálása étkezések előtt.

Friss babhajtások kukoricaliszt-süteménnyel fogyasztva erősítik az összes altesti mirigyeket. Friss pálma-velő (húsa), vagy még a konzervált is bizonyos mértékben, éppúgy bambuszsarjak, babcsírák, rügyek jót tesznek a mirigyzetnek; azonban naponta nem szabad többet fogyasztani belőlük, mint 125 gr-t, és pedig azt is legjobb salátákhoz adagolni, ami rendkívül vitaminképző hatással van. Ha friss limababot feketegyökérrel együtt fogyasztunk, szintén mirigytáplálékot vettünk magunkhoz, éppúgy ha őrölt píniafenyőmagvakat eszünk tojásfehérjehabbal, búzakorpával. Hasonlóképpen mirigy-eledelek: hagymák, finocchi, feketegyökér, fejes saláta, sápasztott zeller, jegesített (fagyasztott) körte, kék áfonya, bodzabogyók, mangó.

Serkentjük a mirigyeket nagy mértékben akkor, ha korán reggel egy kávéskanál esszenciát 2 pohár forró (desztillált) vízben megiszunk éhgyomorra; utána hosszú kilégző gyakorlatokat végzünk visszahúzott, hátravetett, lazán leeresztett vállakkal a szabadban vagy nyitott ablaknál; azon a napon főleg okrahüvely képezi az étkezés alapját.

Hasnyálmirigyre (pankreász) hatnak friss kókuszdiótej, brazíliai meji, tökfélék, savanyú káposzta (lé), sárga paradicsom (mag, héj nélkül), avokádó, sapota.

A mellékvesékre hatnak: dinnyék, tökfélék, uborkák nyersen magukban fogyasztva, utána édesköményteát inni; majd olajban párolt tárógyökér, melyet szétnyomkodunk kevés tejszínnel; hozzá lehet enni egy szelet kétszersültet (nem pirított kenyeret!) fokhagymával bedörzsölve. Szintén jól hat a mellékvesékre szárazon sütött zellergumó és póréhagyma. Ne feledjük, a pajzsmiriggyel együtt, főleg a mellékveséktől s a nemi mirigyektől függ az élettartam. A már említett édes köményt még egyszer kiemeljük, mert frissen tört magvai igen jó hatást gyakorolnak megfelelő étkezésnél a lépre. A lép pedig nemcsak az emésztésnél, de egyéb testfunkcióknál is igen fontos szerepet játszik, még ha őt sokszor hűsége miatt agyonlövellik is röntgensugarakkal, vagy ki is penderítik operációs késsel. Itt csak ennyit a mirigyekről.

Olvastad már?

  • CukorbajCukorbaj A cukorbetegség mindinkább terjed, úgyhogy jóval több mint fele az embereknek […]
  • CukorCukor Mindenben, amit a természet felkínál, van cukor. Ha a táplálékkal nem veszünk fel elég […]
  • A finomenergiákA finomenergiák Elvakít a talmi fény! Valóban, másnak másságnak látszik a normális, a normális felé […]
  • A NŐI BAJOK ELKERÜLÉSEA NŐI BAJOK ELKERÜLÉSE Mind, a NŐI TEST bajai elkerülhetőek a SZERETET kislánykortól, az első menstruáció előtt […]

 

Vélemény, hozzászólás?