HÉTKÖZNAPI EGÉSZSÉG TANÁCSOK VI.

HÉTKÖZNAPI EGÉSZSÉG TANÁCSOK VI.

GYÓGYSZEREK

Dr. Hanish után, Írta: Dr. Szikszay Géza orvos. Közreadta: csillagfold.hu .

„… A gyógyítás művészete abból áll, hogy a betegnek a bizalmát erősítsük. A gyógyszerek aztán úgyszólván mellékszerepet játszanak. Tulajdonképpen 6 gyógyszer van alapjában véve, melyeket különböző higításban és hőfokon használva minden baj ellen, mint hatványokkal, hathatósan eljárhatunk. Kettő ezek közül a szódabikarbóna és a Káliumhypermangán (oldott állapotban halvány vörösbor színűre). A Természet leghathatósabb gyógyszerei a forró és hideg ásványvizek. Legkényelmesebb ezekkel odahaza egy gyógy kúrát megejteni és egyúttal a legolcsóbb is. Hogy minő vízösszetétel  felel meg legjobban  a mi temperamentünknek és a mi bajaink ellen, azt nékünk magunknak kell kitapasztalnunk és felkutatnunk.

A legjobb házi szerek a következők: eukalyptus olaj (valódi Ausztráliai), essencia, petrolatum (parrafin olaj) mandula olaj, sassafras és kámfor. Még néhány alapvető gyógyszert hozzáfűzhetnénk, min pl. a menphor, olyptol, nixvíz (semmivíz), kén, curakrém, széntabletták: mégis, mindazok nem szükségesek, ha mi megtanultuk a fentebb nevezettek helyes használatát.  Ha a hatványok alkalmazásához hozzávesszük még a légzést, a helyes étrendet, megfelelő gyakorlatokat és testápolást általános ernyedtség és fesztelenség mellett, akkor a legegyszerűbb szerek is gyógyuláshoz segítenek. …”

(Az említett hatványok, gyógyításra használt anyagok Ősi tudásunk szerei, év tízezredek tudása, tapasztalata tudása, amit eleinte érdemes hozzáértő, gyakorlott segítőkkel alkalmazni, /Természetgyógyász, füves ember, bába, Aranyasszony, Rimalány stb./ és konzultálni házi orvossal is!)

Legutóbbi Hétköznap Egészség Tanácsok cikkünket itt olvashatja.

Olvastad már?

 

Vélemény, hozzászólás?