Egészség

Egészség

Ezt a gondolatot kell magunkban táplálnunk: én egészséget akarok, én egészséges vagyok. Amíg betegségi ideákat folytatunk, addig nem lehetünk egészségesek. Az egészség nem kívülről jön, az egy belső állapot, mely akkor lesz meg nékünk, ha mi magunkban az Ősalapgondolatot elismerjük.

A testnek 16 elemre van szüksége, hogy ő egészségben fennálljon. Táplálkozásunk úgy kell irányítva legyen, a pozitív – egészséget célzó Gondolat által, hogy e 16 elem a megfelelő viszonyban jelen legyen a testben. Nékünk szükséges: vas, szódium, magnézium, kalcium, kálium, foszfát, szilícium, klór, jód, szén mangán, fluor, kén, nitrogén, oxigén és hidrogén. Mindezen elemek megvannak a gabonaneműekben. Mégis ezenkívül nékünk még szükségesek különféle zöldségek, gyümölcsök, olajok a továbbfejlődés – a magasabbra fejlődés elősegítésére. Az arany-középutat mindenkinek magának kell kikeresnie az individualitása szerint a fejlődésre. A szervezetnek tulajdonképpen ennél tizenkét biokémikus só, hét volatilis alapanyag és három sav szükséges.

Nékünk az egészség nem életcél, hanem veleszületett jog. Ha e jogot elvesztettük, akkor mindent el kell követnünk annak visszaszerzésére. Egyébként boldogok nem lehetünk. Az egészség nem valami vívmány, hanem magától értetődő szükséglet. Sokszor nem is annyira tudatlanságból ered az egészség elvesztése, mint inkább hanyagságból.

Ha valamelyes rendetlenség fellép, kerüljük az étkezést 1-2 napon át. Szomjúság esetén ivás helyett tegyünk egy szelet citromot a nyelvünkre és a képződő nyálat nyeljük le. Amint a citromszelet keserűvé válik, váltsuk fel másikkal mindaddig, míg a nyálka teljesen oldódott és rendes ürülés áll be. Eközben némi testgyakorlás segít a baj megszüntetésére: legjobb a testet a térdek között ide-oda lóbálni. Hogy egészségesek maradjunk, ahhoz szükségesek még nyitott pórusok – bőrlikacsok is. Ezt pedig szappanozással egyedül nem érjük el, hanem csak erőteljes bőrkezelés által: nyomás, sajtolás, húzás, csavarás stb. által.

Olvastad már?

 

Vélemény, hozzászólás?