Konyha augusztusra

Konyha augusztusra

Táplálkozás

Az augusztus nem azért van, hogy hájat neveljünk, hanem hogy kiküszöböljünk. Tehát ne fogyasszunk nehéz zsíros ételeket, sem erjedt sajtot, sem diókat, kevés tojást, kevés vajat, olajat, tejszínt, édességeket sem, csokoládét sem, az étkezéshez ne igyunk vizet, leveseket ne együnk, sem vízzel készült ételeket, sem spagettit és makarónit. Ellenben nyerskoszt napirenden van, s kiegészítésül az aryana-edényben (kukta) készített dolgok. Legjobb, ha teljesen főtelen ételeken élünk s arra gondolunk, hogy a napsugarak most mindent sokkal jobban elkészítenek, mint a tűzhely. A nyerskosztból sokkal kevesebb mennyiség szükséges, úgyhogy az ökonomikusabb és egészségesebb, mivel az emésztőszerveknek több pihenés jut. Válassz abból, amit a te vidéked piaca nyújt s részesítsd előnyben azt, amit minden további elkészítés nélkül élvezhetsz.

Minden étkezést, akár zöldségből, akár gyümölcsből álljon az, egy kemény kenyérhéjjal vagy valami kemény süteményfélével fejezzünk be, hogy megakadályozzuk a hasmenést. 1 evőkanál kukoricaliszt még azt a hasmenést is meggyógyítja, melyet a bőséges gyümölcsélvezet okozott. Mivel a zöldség és a gyümölcs 60-95%-a finoman desztillált vizet tartalmaz, melynek elkészítését az ember a természettől még mindig nem leste el, így ezek mellett nem szükséges ital. Általában gyümölcsöt kétszer fogyasztunk napjában és zöldséget egyszer. Gyümölcssaláták után forró limonádé cukor nélkül jó és kiküszöbölő hatású. Őszibarack és búzapehely jó reggeli, mellyel kávé vagy tea nélkül a napi hőséget megússzuk. Az őszibarack tanninja erősíti az emésztést. Részesítsd előnyben az írót, aludttejet, citromos tejet süteménnyel, mely pirított lisztből készül, vagy melasszal, vagy vegyes salátát toaszttal s néha 1 lágytojást.

Italok

A közönséges víztől teljesen tartózkodj, de desztillált vizet ihatsz annyit és annyiszor, ahogy tetszik. Tégy minden pohár desztillált vízhez 2 evőkanál citrom- vagy narancslevet; ez hűsít és oldja a szomjat.

Aki nehéz munkát végez, tartson készenlétben egy agyagedényben gabonavizet, vagyis desztillált vizet, melybe 1 literre 1 marék búza-, zab- vagy kukoricalisztet, vagy korpát tettünk. Ez oldja a szomjat s egyúttal tápláló. Lehet minden pohárnyihoz 1/2 citrom levét hozzáadni. Ne igyál a gyümölcsökhöz, se a zöldségekhez, kivéve egy gyűszűnyi fekete kávét, vagy 1 csésze forró gyömbérteát. Minden étkezés után várj legalább 1 órát az ivással. De 1/2 órával étkezés előtt 1-2 pohár desztillált vizet inni helyes és üdvös.

Kávé és csokoládé helyett jobban megfelel most a gyönge tea s gyönge kakaó, mivel ezek a pórusokat nyitva tartják, úgyhogy a forró napot könnyebben kibírjuk. Járuléknak a teához alkalmazhatunk tejszínt, de tejet mellőzzük. Lefekvés előtt igyál teát hársfa- vagy kökényvirágból.

Olvastad már?

  • SZERETET TUDATOS NŐSZERETET TUDATOS NŐ  A fejledettebb, VALÓS öntudatára ébredett NŐ, aki már a SZAKRÁLIS NŐ SZERETET Női […]
  • NŐ AZ EGÉSZSÉGNŐ AZ EGÉSZSÉG A SZAKRÁLIS NŐI-S-ÉG dicséretére legyen mondva hálásak lehetünk, hogy e világra hoztak […]
  • ÚJ NEMZEDÉKÚJ NEMZEDÉK Az eddigi nemzedékek sok megpróbáltatást kellett kiálljanak. Sugárzások, befolyások, […]
  • Nyirokmirigy-duzzanatNyirokmirigy-duzzanat Bizonyára jól tudjuk, hogy skrofulózis következménye. Ha megtehetjük, napsugarak […]

Vélemény, hozzászólás?