Ételek tudományos összeállítása

Ételek tudományos összeállítása

Ha eredményt akarunk elérni táplálkozási szokásainkkal, akkor az alapvető életelvvel tisztában kell lennünk, és ahhoz tartani magunkat. Ehhez ismernünk kell az élelmiszerek sajátosságait és magunkat, hogy hogyan készítsük el és állítsuk össze ételeinket, hogy azok tápláljanak és felépítsenek.

Mindenki tudja, hogy bizonyos savasság maróan hat, mihelyt az bizonyos fémekkel kapcsolatba kerül. Éppen így működnek némely élelmiszerek, ha azok egymással kapcsolatba kerülnek. Megzavarják az emésztést, megakadályozzák természetes lefolyását, és útját állják a táplálék tökéletes átalakításának. Ez kiváltképp érvényes a savanyú és savanyított élelmiszerekre, ha ásványi vagy sós étellel lépnek érintkezésbe.

De a legjobb konyhaművészet, vagy a legjobb elkészítési mód sem használ semmit, ha egymás mellett olyan ételeket fogyasztunk, amelyek nem illenek össze. Ezt elkerülhetjük, ha az alapszabályt figyelembe vesszük. Akkor biztosak lehetünk, hogy a fehérjék nem okoznak semmilyen emésztési bántalmat, hogy az emésztési folyamat során a vitaminok vagy életerők kifejlődnek, és szalinok jönnek létre, amik a szervek működését fenntartják. Ennek kell táplálkozásunkban a mérvadónak lennie.

A túloldali ábra néhány alapvető szabályt mutat, de nem tud minden apró részletkérdést megválaszolni. Az érdeklődőknek ehhez a Dr. Hanish-féle Táplálkozástudomány / Szakácskönyv c. könyvet ajánljuk. A helyes összeállításról és ételkészítésről szóló ismeretek mellett figyelembe kell vennünk az évszakokat, és azok saját terményeit is, továbbá életterünk klímáját és körülményeit (ld. Havi tanácsok). Éppígy tanulmányaink és kutatásaink alaptantárgya kell legyen a temperamentumunk, az egyéni tulajdonságaink, és a fejlettségi fokunk (ld. Légzés- és Egészségtan). Akkor egy tudományos táplálkozáshoz jutunk, ami minden fáradtságot megér.

TÁPLÁLKOZÁSI TÁBLÁZAT

Olvastad már?

  • Köszöntelek, Női lény!Köszöntelek, Női lény! Amit egy nőnek tudnia kell, vagy tudnia érdemes Alapból ismerje, tudatosan élje a magas […]
  • LéböjtLéböjt A Léböjtnek, böjtnek külön tudománya van, melyet már évezredek óta kiműveltek elődeink, […]
  • NŐI HATALOMNŐI HATALOM Az életerő a Légzéshatalom által jut hozzánk! Az Anyai légzés, ami alap légzés […]
  • HÉTKÖZNAPI EGÉSZSÉG TANÁCSOK II.HÉTKÖZNAPI EGÉSZSÉG TANÁCSOK II. A MELLCSONTMIRIGY. A mellcsontmirigy, kedezmirigy vagy  csecsemőmirigy (kristály csakra) […]

 

Vélemény, hozzászólás?