Október

Október

Megjött az ősz s véle a csűrök és pincék betöltése. Az ember fáradhatatlan munkája s a természet kimeríthetetlen erői gazdag szüretet hoztak. Az október a bőség hónapja s az ember örvendjen a természet számtalan adományának, miközben hálával és józanul a sok áldásnak hasznát veszi.

Miután a termés betakarodott, az ősz eléri az ő tetőpontját; a lomb tarka pompában színeződik. Lassan hullanak a levelek, itt-ott a hűvös északi széltől csókdosva, köd és eső jelentik már a tél közelgését, mellyel a nyugalom és koncentrálás ideje elközeledik.

Ha az évszak megváltozik, akkor nem szabad elfeledkeznünk, hogy életmódunkat is hasonlóképpen megváltoztassuk és hozzáillesszük. Az első az egész lakás alapos kitisztítása. Aztán füstölünk az összes helyiségekben vagy tömjénnel vagy borókafenyőmagot, eukalyptusleveleket, vagy eukalyptus gyümölcsöket rakunk egy izzó lapátra. Hagymaszeletek is 1 csészében ecettel leöntve kivonják a levegőből a tisztátalanságokat és betegségcsírákat s azokat ártalmatlanná teszik. Nedves napokon enyhén fűtünk, hogy a helyiségeket szárazon tartsuk.

Olvastad már?

  • A SZÜLETÉS ELŐTTI NEVELÉS I.A SZÜLETÉS ELŐTTI NEVELÉS I. Még egyetlen ember sem lett sohasem naggyá, akinek ahhoz nem az anyja vetette volna meg […]
  • Az útAz út Nékünk újjá kell születnünk, ha mi el akarjuk érni az örökéletet, vagyis nékünk a […]
  • EgészségEgészség Ezt a gondolatot kell magunkban táplálnunk: én egészséget akarok, én egészséges vagyok. […]
  • KAREZZA A GYAKORLATBAN III.KAREZZA A GYAKORLATBAN III. A Carezza csak akkor lehet igazán, teljes értékűen sikeres, ha a vezetést a lélek, a […]

Vélemény, hozzászólás?