Október

Október

Megjött az ősz s véle a csűrök és pincék betöltése. Az ember fáradhatatlan munkája s a természet kimeríthetetlen erői gazdag szüretet hoztak. Az október a bőség hónapja s az ember örvendjen a természet számtalan adományának, miközben hálával és józanul a sok áldásnak hasznát veszi.

Miután a termés betakarodott, az ősz eléri az ő tetőpontját; a lomb tarka pompában színeződik. Lassan hullanak a levelek, itt-ott a hűvös északi széltől csókdosva, köd és eső jelentik már a tél közelgését, mellyel a nyugalom és koncentrálás ideje elközeledik.

Ha az évszak megváltozik, akkor nem szabad elfeledkeznünk, hogy életmódunkat is hasonlóképpen megváltoztassuk és hozzáillesszük. Az első az egész lakás alapos kitisztítása. Aztán füstölünk az összes helyiségekben vagy tömjénnel vagy borókafenyőmagot, eukalyptusleveleket, vagy eukalyptus gyümölcsöket rakunk egy izzó lapátra. Hagymaszeletek is 1 csészében ecettel leöntve kivonják a levegőből a tisztátalanságokat és betegségcsírákat s azokat ártalmatlanná teszik. Nedves napokon enyhén fűtünk, hogy a helyiségeket szárazon tartsuk.

Olvastad már?

  • Gerincterápia IV.Gerincterápia IV. A mindennapi tornát ki lehet egészíteni speciális mozgásokkal. Akinek gerincproblémája […]
  • TÜKÖRTÜKÖR HÖLGYEIM, URAIM! Tisztelettel kérem Önöket, néhány percre tegyenek félre mindent, és […]
  • LéböjtLéböjt A Léböjtnek, böjtnek külön tudománya van, melyet már évezredek óta kiműveltek elődeink, […]
  • FejfájásFejfájás Tíz percen át forró borogatásokat rakosgatunk a homlokra, aztán 10 percen át forrót a […]

Vélemény, hozzászólás?