Fejfájás

Fejfájás

Tíz percen át forró borogatásokat rakosgatunk a homlokra, aztán 10 percen át forrót a tarkóra és 10 percig a végbélre. Ha forró vízzel végezzük a borogatásokat, a vízbe tehetünk néhány csepp essenciát és ebből 3 cseppet egy pohárka hideg vízben be is veszünk. Legtöbbször a fejfájás a gyomortól van, azért a tarkót, főleg a puha részét, alaposan megkopogtatjuk.

Ha borogatásokat nem végezhetünk, akkor néhány csepp valódi ausztráliai eukalyptusolajjal bedörzsöljük a homlokot, tarkót, halántékokat, az olaj szagát mélyen belégezzük és 3-4 cseppet abból be is veszünk forró vízzel. Ha a lábak gyönge vérellátása okozza a migrént, akkor forró lábfürdőt veszünk egy kávéskanál eukalyptusolajjal a lábvízben. Lehet váltófürdőt is venni a lábakkal, miközben 3 percig forró vízbe jönnek a lábak, 1 percig hideg vízbe; de eukalytusolajat csak a forró vízbe teszünk. Amit az ember külsőleg használ, abból egy parányit mindig kellene belsőleg is bevenni, ez mindenre érvényes általános természeti szabály: így kétoldalról, külsőleg-belsőleg támadunk neki a bajnak. Ha gyakran ismétlődnek a fejfájások, akkor a szódabikarbónakúrát kell végezni. Természetesen megfelelő diéta szükséges a gyógyuláshoz, főleg fehérje- és sómentes étrend. Sokszor gyümölcsök savtartalma okozza az emésztési zavarokat és így a fejfájást; máskor helytelen ételkeverések. Ez esetekben azoknak ellene eljárva kell rendeznünk a diétát. Ha a nők havi tisztulása az oka a bajnak, akkor legjobb 3-5 csepp Cynoleot (valódi ceyloni fahéjolaj) egy evőkanál hidegvízben, vagy borban, avagy ürömteában bevenni. Retkek, zsázsák igen jó táplálékok fejfájások esetén. Ha a gyermekek fejfájásról panaszkodnak, akkor vagy későn ettek este, vagy túl sokat, vagy sokfélét össze-vissza, ami erjedést okozott. Akkor nincs semmi reggelizés, hanem csak forró desztillált vizet inni, míg ürülés beáll, még ha ez csak délben történne is meg. Az ürülés megkönnyebbítő javulást hoz. Az ifjúságnak éppenséggel nem adni pilulákat, orvosságokat, hanem csak háziszereket.

Olvastad már?

  • KRISZTUS – ÜNNEP III. RészKRISZTUS – ÜNNEP III. Rész „Más út a virulásra, szabadságra, és boldogságra, mint az újjászületés, nem létezik s […]
  • ÉteltársításÉteltársítás Összeillő táplálékok. Párosítások egy étkezésen belül Minél kevesebb féle táplálékot […]
  • KORO AMO SANOKORO AMO SANO Mi devas iom ĉirkaŭiri kaj iom antaŭ klarigi vidmanierojn en tiu temo, antaŭ ol mi […]
  • ViszértágulásViszértágulás Főleg nemi gyöngeség az oka. Éppen azért a nemi életben kell rendet teremteni és nemi […]

 

Vélemény, hozzászólás?