JÚNIUS HAVI TANÁCSOK

JÚNIUS HAVI TANÁCSOK

NYÁRELŐHÍVÓ, CSÚCS ÉS FORDULÓPONT.
JÚNIUS, a nyári napforduló hónapja, és a nyár tetőzésének előhírnöke, melyben mindennek meg kell érni. Ahogy a napok mind melegebbek lesznek, szívünk mind készségesebben kitárul, minden teremtmény felé szívrezgéseket sugározva. Mindannyian örülhetünk, mert ilyenkor a természet bővelkedik dalban és zenében, míg a vegetáció és pazar növekedése hirdetik az évszak csúcspontját. A természet erői teljes kibontakozásban és gyors emelkedésben vannak. Az amúgy is emelkedő frekvenciájú Föld rezgésszáma ilyenkor még intenzívebben érzékelhető a tavaszvégi, nyár elejei zsongásban, ami az emberi szervezetre és hangulatra is hatással van. Saját életünknek is ennek kell megfelelnie: erőinket a nagyobb teljesítményre kell előkészítsük, hogy magunknak az év csúcspontját meg teremtsük, hogy a magunk számára a gazdag aratást biztosítsunk. Most van az ideje annak, hogy erőinket mozgassuk is és mindig aktívak és emellett pozitívak legyünk. Most nem szabad rossz hangulatúnak, szeszélyesnek, negatívnak lenni, ellenben gyakrabban kedvvel szeretettel magunkat hasznos munkának, vagy hasznos elfoglaltságnak szentelnünk, melyről magunk gondoskodunk anélkül, hogy másra várnánk. Most nem szabad a múltra való emlékezésben bennfeledkeznünk, vagy a jövendőről ábrándozni, ellenben a jelenben kell élnünk, testtel, lélekkel és szellemmel.
Testünkben három fő tényezővel van dolgunk az emésztő,- szaporító – és a légzési rendszerrel, melyek a szubsztancia fenntartására és a szervezet hajtóerejére szolgálnak. Gondolnunk kell arra, hogy mindhárom fontos tényező teljesítményét fokozzuk, mivel erre az évszak csúcs, vagy fordulópontjában újból lehetőségünk van. Változtatás a táplálkozásban, egy rövid böjt a napfordulónál és áttérés a nyerskosztra erősíti az emésztő szerveket és a testszöveteket, – különösen az ilyenkor távozó méreganyagok lerakódások által. A már beérett faeper, (szeder) földieper frissen, nyersen fogyasztva, – lehetőleg saját termés, különösen jók a testtisztításra, roborálásra. Lehet kombinálni a legalább 3 napos teljes böjt bevezetőjeként is. Majd, a böjt után is, utána teljes napokat csak a nyers eprek fogyasztásával tölteni. Ha ilyenkor valakinek kiütései, bőrpírjai, pattanásai keletkeznének, – a földi epertől, akkor addig kell enni nap-nap után, míg a kiütések teljesen elmúlnak, – ugyanis a test a bőrön keresztül is tisztul, méregtelenít. Ilyenkor a sok fizikai testi tevékenykedés, hegymászás, kirándulás, értelmes, mértékletes, főleg nyers táplálkozás és a test átrázogatása, laza ököllel való átkopogtatása jót tesz a mirigyeknek. Főleg a szabad levegőn, nyitott ablaknál való mozgás a légzésgyakorlatokkal. A földi eper egyenként való felszedése, hajlongással, guggolással, guggonjárással, erősíti az izmokat és lazítja az altesti feszültségeket. Aki síkságon lakik, keressen fel hegyeket, (Pl a Pilis szakrális helyei, forrásai,) aki hegyeken lakik, keressen fel síkságokat (A Velencei tó és vízparti közelsége különösen egészséges kipárolgású és rezgésű.). Esetleg a tenger melléki helyek is megfelelőek. Már ez a kicsiny változtatás is jó hatású a tüdőtevékenységre, vagy légzésre, különösen, ha a légzésgyakorlatainkat és harmónia gyakorlatainkat a szabadban végezzük pl. Á. E. É. I. Ű. Ő. Ó. MAGÁNHANGZÓK TÖBBSZÖRI, HOSSZANTARTÓ MÉLYKILÉGZÉSSSEL, MAGASRA EMELT TÜDŐ-MELKASSAL VÉGEZVE, nagyon hasznosak napjában 5x is. Ezek a magánhangzók a 7 fő energia csakránkra is hatnak, a vibrációk rezgések által. Így kiegyenlítjük a természetünket, ezzel biztosítva magunknak jó egészséget és az elme kitárulkozását.
TÁPLÁLKOZÁS
Minek főzzünk most, amikor a Nap besugározta gyümölcsök és zöldségek kínálják számunkra a természetes biokémiai sóikat! Most tartsuk magunkat nyerskoszton. Csak hideg, nedves időben és csakis kiegészítőleg együnk olyan ételeket, amik sütőben, vagy Aryana edényben párolódtak. A Nyerskosztnál kerüljünk minden önmagában nehéz ételt. Olajok helyett, mely a nehéz testi munkásnak még mindig jó szolgálatot tesz, a szellemi munkásnak jobb, ha friss sótlan vajat (Ghi), és kevés tiszta sós ételt fogyaszt. Izzadáskor, kizárólag a Magyar Szabvány szerinti tiszta sóval pótoljuk a keletkezett só veszteséget.
Aki még a kávét igényli a felkeléskori 2 pohár tiszta, testmeleg tiszta víz elfogyasztása után, egy csésze nagyon híg, forró kávét ihat, de jobb a gyógyteák valamelyike, pl. a csípős csalán is élénkít. Reggelire elég pl. egy reszelt alma, vagy szétnyomott banán kis citromlével habossá verve, fahéjjal hintve. Esetleg lehet kiadósabbá is lehet tenni, ha ehhez még egy csírátlanított tojásfehérjét habossá verve és egy telt evőkanálnyi teljes kiőrlésű tönkölyt (Tönk Él) adunk. Lehet teljes kiőrlésű búzaliszt, vagy korpa, – vagy zab,- vagy köles pelyhet adni a fenti gyümölcsös keverékhez. A Vegán étek egy tál nyers, friss cseresznye, faeper, földieper minden igényt, testi szükségletet kielégít – akár napokig is, tisztító kúraszerűen!
Ebédre, a két nagy pohár tiszta víz után fél órával, egy finom étkezésre elegendő: pohár citromos víz, egy saláta, kevés napon sült kenyér, forró lepénykék, vagy teljes kiőrlésű zsemlye-cipócska szeletelve, pár csepp hidegen sajtolt olajjal, esetleg sótlan vajjal (Ghi) alkalmas. Kevés Agar-Agar, vagy dagadó izlandi zúzmó is jó. Uborkaszeletek fejes salátán tálalva hűtik, paradicsom zöldborsóval töltve és így megpárolva erősítik a mirigyeket.
Vacsorára néha-néha szóba jöhet, sült, vagy Aryana edényben párolt zöldség. Az újburgonya bármely változata, vagy kiegészítése, spárgával, répával, zöldkukoricával, borsóval, zöldbabbal uborka, stb. elegendő változatosságot adnak. Különösen, ha betartjuk az alapszabályt, hogy étkezésünket 3 fogásra korlátozzuk, melyek ízletesek és egymást kiegészítik.
TESTÁPOLÁS
A tudatos légzésápolás nagyon sokat segít, az általános jó közérzet emelésénél. A bőr ápolása, lekopogtatása, frottírozása, csipegetése, húzogatása és mezítelen felület levegőztetése által fokozódik a bőrlégzés is és javul az idegen anyagok bőrön keresztüli kiválasztása (pl. izzadással is). Tegyünk naponta hosszú sétákat a természetben, erdőn, mezőn, vízparton, s közben belégzéskor tartsuk mellünket magasan és kilégzéskor „még magasabban”! A napforduló előtti 21 napon keresztül kifáradásig másszunk hegyet, – emelkedőre intenzív gyalogoljunk: ez a mirigyek felelevenítését szolgálja. Hideg fürdők, merítkező fürdők természetes („tiszta”) vizekben, javítják a bőrlégzést. A Napfelkelte előtt folyó hideg vízben fürdés után törülközzünk meg jól és tegyünk hosszú intenzív sétát, míg egész testünk át nem melegedik. Mielőtt este lefeküdnénk, venni kell egy hideg zuhanyt, vagy hideg szivacsfürdőt utána alaposan le kell dörzsölni az egész testet. Csak könnyen öltözve, vagy mezítelen kell aludni, és napfelkelte előtt felkelni. Ezen egyszerű, természetes testápolás által sok-mindent megelőzhetünk, amiktől mások egész nyáron át szenvednek.
Most, gyakran érdemes lábainkat egy frottir törülközővel, vagy luffatök szivaccsal át dörzsölni a vérkeringés fokozására és a felesleges bőrhám eltávolítására, ezt reggelente, de különösen lefekvés előtt jó megtenni. És utána pár csepp édes mandula olajjal, parrafin olajjal érdemes meg kenni. A hölgyek számára alkalmas a melleken az olíva olajos masszázs, bedörzsölés, aki teheti, kérje egy gyengéd férfi segítségét a mellei ápolásához. Ez mind – az elektrikus-magnetikus kiegyenlítődés, vérkeringés fokozása, lerakódások oldása, és a mellszépség megőrzése a halálig, – különösen érdemes a nő számára. Ahogy melegszik az idő úgy nő a fontossága is a naponta legalább, min. 3 x –i bélürítésnek. A nyugodt étkezés, hosszú alapos rágás falatonként 32x, vagy híg folyós állapotig való rágása, már „megidva a szilárd éttelt”, egy nagy segítség az emésztésnek, a székrekedés elkerülésnek. Lehet még Agar-Agat is egy teáskanálnyit fogyasztani minden étkezés előtt és után is a bélműködés javítására. Kísérletezzünk bátran, hogy a helyes, egészséges, egyéni életmódunkra rátaláljunk.
A KONYHA
MONDHATNI A KERTÜNKBEN VAN A KONYHÁNK, HISZEN, A SOK FRISS ÉRETT BOGYÓ NYERSEN FOGYASZVA A LEGJOBB ELEDEL. Az, aki nem bírja, kiegészítheti az érett gyümölcsöket erjedésgátló fűszerekkel – a gyümölcsétkezés után, a nyers salátákkal. Az ehető virágok, levelek, hajtások, növény szárak elcsócsálása, jól kikóstolása sok hasznos anyagot ad a szájban nyállal jól elkeverve. Reggeli lehet gyümölcs, az ebéd saláták, Napszálatkor, este sütött zöldség. A nyers konyhafüvek nagyon alkalmasak az ételeinkhez, – akár virágládában is megteremnek, és jól találnak ebédhez, vacsorához.

Olvastad már?

  • JÚLIUS HAVI TANÁCSOKJÚLIUS HAVI TANÁCSOK AZ ELEKTROMOS ERŐK CSÚCSPONTJA. Júliusban ünneplik diadalukat a természetben az […]
  • AZ ÉLET SZOLGÁLATA, TOVÁBBVITELEAZ ÉLET SZOLGÁLATA, TOVÁBBVITELE A leglényegesebb az emberi test kitisztítása, belülről, - méregtelenítésekkel, - […]
  • TÜKÖRTÜKÖR HÖLGYEIM, URAIM! Tisztelettel kérem Önöket, néhány percre tegyenek félre mindent, és […]
  • A NŐ BÉKETEREMTŐ II.A NŐ BÉKETEREMTŐ II. A Nő a tiszta szeretet, Isteni Bölcsesség Földi tárháza. Megérzi intuitive és tudja, és […]

 

Vélemény, hozzászólás?