A SZÜLETÉS UTÁN, ANYATEJ

A SZÜLETÉS UTÁN, ANYATEJ

A Baba zsenge bőrét nem érheti csapvíz, még napokig, mert áteresztő. A magzatmáz lepereg szárazon amúgy is. Esetleg Mandula olajos vattával a kényesebb helyeket lehet tisztogatni. Az ANYA mellbimbóit is! A SZÜLETÉS UTÁN a Baba az Anyamellre helyezendő, a bőrkontaktus ÉS a szívhang érdekében. 3 napig a babának elegendő az előtej cseppje is, ami tartalmazza neki a szükséges anyagokat. A magzatszurok is eltávozik ezen három nap alatt. A baba legyen MINDIG az ANYA TEST közelben, lehetőleg bőrkontaktusban. Az Apa is besegíthet szükség szerint, nyugtatni, ringatni altatni. Fontos a Baba Agy fejlődése érdekében, hogy a baba fel legyen dobálva, és elkapva. Ez légzéstorlasztást segíti. Bokáinál fogva finoman lengetve az Agyi vér keringést segíti.
A megfelelő mennyiségü Anya tej termelődéshez szükséges a bőséges tiszta víz, folyadék bevitele az Anyának. JÓT tesz a napoztatott, polarizált víz. Akár a Desztillált víz is. A Lédús, édes, érett gyümölcsök, levek, a zöldségek levei, is alkalmasak KIEGÉSZÍTÉSÜL, JÓK lehetnek TISZTA meleg vízzel higítva is. Minden folyadékot melegen, de legalább testmelegen kell fogyasztani. Az édeskömény, a zöld levelei, az édeskömény olaj sűrű cseppentgetése a nyelvre, ezek segítik az anyatej képződését. Fontos, hogy az Anya karjai fedve legyenek MINDIG.
Ha mégis kevés és pótólni kell az Anya tejet, akkor a zabnyák, vagy kecsketej jöhet csak számításba.
A JÓ ŐS-TEN ÉLTESSEN SOKÁIG MINDEN Anyát! BOLDOG Anyaságot!

Image by <a href=”https://www.freepik.com/free-photo/close-up-adorable-little-boy-sleeping_5932578.htm#query=newborn%20boy&position=33&from_view=search&track=ais”>Freepik</a>

Olvastad már?

 

Vélemény, hozzászólás?