Ételtársítás

Ételtársítás

Összeillő táplálékok. Párosítások egy étkezésen belül

Minél kevesebb féle táplálékot keverjünk össze. Csak azt, és akkor, és annyit együnk, ami szervezetünk fenntartásához kell. Étkezések között ne együnk. Egyszerre csak egyféle gyümölcsöt fogyasszunk. A gyümölcsöket, olajos magvakat ne hőkezeljük. A zöldségeket nyersen fogyasszuk, de a téli hónapokban megengedhető kevés enyhén párolt vagy sült zöldség. A gabonafélék fogyasztása – minőségtől függően – történhet nyersen (vízben duzzasztva), vagy hőkezelt formában. A hüvelyeseket csak hőkezelve, és kis mennyiségben fogyasszuk. Csak tiszta sóval és a szükséges minimális mértékben sózhatjuk a párolt, főtt ételeket.

Táplálkozási táblázat letöltése

Olvastad már?

 

Vélemény, hozzászólás?