MÁRCIUS HAVI TANÁCSOK II.

MÁRCIUS HAVI TANÁCSOK II.

A BÖJTIDŐ

A LEGNAGYOBB VÁLTOZÁS, amelyet szervezetünknek kínálhatunk a BÖJTÖLÉS, amely megújulásra, regenerálódásra, tavaszi újjászületésünk véghezvitelére a legjobban szolgál. Amely most a legkönnyebben és leghatásosabban biztos jó hatású, mint más hónapokban. A böjtölés az, ha minden táplálékról lemondunk, hosszabb ideig, vagy minden 4, 3, vagy két napban 1 teljes napot koplalunk, és csak bőséges tiszta vizet iszunk testmeleg hőmérsékletűt és a szélet tételről gondoskodunk. A böjtmentes napokon is csak elégedjünk meg egy kisebb déli vagy csak a késő délutánra, napszálat idejére tervezett étkezéssel. A márciusi esővíz fogyasztásának is most van itt az ideje. (Ez manapság csak a nagyon tiszta levegőjű /pl. most Veszprém környéki/ területekről származó legyen és ezt is át kell szűrni faszénen, vagy érdemes desztillált vízből készített gyógyteákat 3-4 naponta váltva, cserélgetve inni, leginkább a keserű füvek alkalmasak ez időben.

A Márciusi esővíz különösen erős gyógy hatványnak bizonyult, – olyan vitalizáló, tavaszi, elevenítő vibrációkat, rezgéseket vesz fel a víz és tárolja is azokat, ezért érdemes jó néhány palackkal bespájzolni a későbbi esetleges „nehéz időkre” is, ha valamely betegség támadna év közben.

Böjtidőben napirendünk rendszeresen mindenféle ritmikus és légzésgyakorlatokkal kezdődjék, – főleg a tüdőcsúcslégzést gyakoroljuk! – Utána mindig vegyünk be rágcsálni tisztító gyógyfüvet és élénkítő-ösztönző-fűszert, a következő módon és sorrendben: 21 napig egy csipet száraz gyógyfüvet a szánkba téve rágjunk el hosszasan, majd igyunk rá fél csésze forró vizet (legjobb a desztillált víz) majd 3 naponként váltsuk őket ebben a sorrendben: zsálya, majoránna, zellermag, borsmenta, zsálya, kakukkfű, zsálya – ez 21 nap. Ezután 9 napig őrölt fűszereket kell fogyasztani alkalmanként negyed liter 55 C fokos hőmérsékletű, de nem forróbb – aki még fogyaszt tejet az friss, forralatlan tejet ihat (csak a forralatlan, de felforrósított tej alkalmas, – mert a forralással jelentősen veszít az értékéből) igyunk folyadékot a borsónyi fűszerek után. A fűszerek ezen sorrendje, gyógy hatványként hat: sáfrány, fahéj, szerecsendió virág, szerecsendió, sáfrány, szerecsendió virág, fahéj, sáfrány, fahéj. Ezen összesen 30 nap után 21 napig friss tavaszi gyógyfüveket fogyasszunk, mint ibolya, gyermekláncfű, vadmustár, sóska, cickafark, vízi zsázsa, spenót, édeskömény. (Egy rövidebb kúra: 7 nap tisztító füvek , 9 nap fűszerek és 21 nap friss tavaszi füvekkel.) Ha csak megtehetjük, magunk termesszünk gyógyfüveket, (esetleg virágládában) legjobb családi házas övezetben, ott érdemesebb lakni, élni is, mert a panelben életveszélyes a „panelbetegség”, Faradey kalicka hatás, + zaj, elektroszmog, radiesztéziás sugárzások, szigetelőanyagok stb. miatt!! Ha a fűszerkúrát húgyhagyó kedden kezdjük el, akkor nagycsütörtök előtti szerdán fejezzük be. Ha ezen ajánlásokat megfogadjuk, olyan gyakorlatot végeztünk a Természet vegyi laboratóriumában, ami a test egészség számára felbecsülhetetlenül értékes.

A reggeli gyomorélénkítésre, használjunk egy csipet Cayenne- borsot, 1 csésze forró vízben. Ezen kívül, időszerű a Kakaóhéj tea és gyermekláncfű gyökér kávé. Az őrölt kakaóhéjat áztassuk 2 órán át vízben és akkor lassan hozzuk forrásba, ezzel kész a tea.

Ha túl nagy az étvágyunk, akkor ez azt bizonyítja, hogy élősködők vannak a belekben (lehetnek ezek mikroszkópikus, vagy makroszkópikus méretűek is), amelyek a gége, az orr elnyálkásodást okozzák és gátolják a szervek működését. Egészségünkért,1 pohár forró vízben felkevert Eukalyptus olajat kell meginni, kora reggel éhgyomorra (legjobb az Ausztráliai Euk. bimbóolaj). Ezt 15-17 napig folytatva 20 perccel minden étkezés előtt megivva, nemcsak az élősködők és az elnyálkásodás tűnik el, de az étvágy is normalizálódik és individuálisak leszünk ételeink megválasztásában is. Ha a máj, gyomor és a bél meg van támadva, akkor a 15. nap eltelte után, még egy 21 napos kúra következzék tojáshéjporral, v. hársfaszénnel, v. fahamuval, vagy NEUROSAN – nal, v. tisztított homokkal, v. osztrigahéj porral. A tojáshéjpor igen kedvezően hat a májra, gyomorra,  a homok és a hamu a bélre. ( A NEUROSAN pótolja az esetlegesen tavaszra már hiányzó természetes mikro- és nyomelemeket, káliumot, kalciumot, sőta tisztító és fertőtlenítő hatása az egész szervezetre kihat.) A hársfaszénpor régóta elismert szer mindenféle elsavasodási állapot ellen. A gyenge gyomrúak jól teszik, ha bármilyen evés vagy ivás előtt 15 perccel 1 teli evőkanálnyi híg gumi arabicum oldatot fogyasztanak. Az oldat készítésmódja: oldjunk fel kb. 50 gramm gumi arabicumot 1 liter desztillált vízben.

Fűszereket a böjtidőben csak nagyon megfontolva és mértékletesen használjunk. A konyhasót 6 hétre teljesen hagyjuk el, helyette használjunk felváltva zsályát, ibolyavirágot, ibolyagyökeret, sassafrast, fahamut, rózsasziromlevelet, gyömbért, Cayenne – t ánizst, zellermagot, édesköményt, kapormagot és más aromás magvakat. Ha lisztes ételeket készítünk, a böjtidőben ne használjunk kovászt, élesztőt, sütőport, szódabikarbónát és más kelesztő szereket. Búza magvakat azonban frissen darálón őrölhetünk és ebből 2 evőkanálnyit fél liter, forrásban lévő vízbe keverhetünk, ez kevés olajjal nagyon kiadós étel. Árpát, rizst, kukoricát és zabot is készíthetünk hasonlóan. A frissen őrölt lisztből kétszersültet, ostyát, palacsintát, stanglit, keménysüteményt, (kekszféleségek) stb.  készíthetünk. A kenyeret böjtidőben nagyon jól pótolja a pattogatott kukorica, melyet kukorica pattogató dobban, lehetőleg frissen kel elkészíteni. Ha lehetséges fogyasszunk még hozzá egy evőkanálnyi agar-agart és dagadó Izlandi zuzmót, így a változatosság elegendő lesz. A dagadó Izlandi zuzmót sokan eredményesen használták, hogy kilábaljanak a mirigyeik már reménytelenül való kimerültségi állapotából. A kúraszerű alkalmazása böjtidőben különösen ajánlatos. Elkészítése: tegyük a zuzmót 3 órára elegendő vízbe, majd lassan főzzük fel abban,, öntsünk a leszűrt zuzmóra még egyszer vizet, újra főzzük 20   percig, majd egyesítsük a két főzetet, és igyunk abból minden 2-3 órában 1 csészével. Már néhány nap múlva állapotunk jelentős javulását tapasztalhatjuk. A hatás még kedvezőbb, ha minden harmadik napon lenmagteát iktatunk be.

A cikk első részét itt találja:Március havi tanácsok I.

 

Olvastad már?

  • NEM CSAK OLTOTTAKNAKNEM CSAK OLTOTTAKNAK EGESZSÉGESEKNEK, OLTOTTAKNAK! A TE TESTED CSAK A TIED! HA EGÉSZSÉGES VAGY AKKOR IS […]
  • A NŐ BÉKETEREMTŐ II.A NŐ BÉKETEREMTŐ II. A Nő a tiszta szeretet, Isteni Bölcsesség Földi tárháza. Megérzi intuitive és tudja, és […]
  • MÁJUS HAVI TANÁCSOKMÁJUS HAVI TANÁCSOK Májust a szerelmesek hónapjának is tekintik. MÁJUS! ÖRÖMUJJONGÁS MÁJUS, az év […]
  • ,,BOLDOGASSZONY” KÉPZÉS,,BOLDOGASSZONY” KÉPZÉS E 2 erénnyel BÁTORSÁG, REMÉNY! Gondold csak meg! Ez NAGY lehetőség és elérhető, […]

 

Vélemény, hozzászólás?