Testápolás télen

Testápolás télen

Kezdve a tiszta vízzel, a tiszta levegővel, a napfény értékesítésével, ez utóbbi mind hangulatunk, mind fénytáplálásunk szempontjából nagyon fontos. Sőt, még a nemi szerveink számára is! Ugyanis a vízkúrák, ivó lé és külső lemosások szivacsfürdők bő tárházát alkalmazhatjuk téli hónapokban is. Reményeink szerint, mindenkinek adatik, legalább egy helyiség, ahol elegendő meleget tud teremteni, hogy bármely vizes gyógyterápiát magának megejthessen. (Az idegvégződéseket frissítő, száraz luffa szivacsos ledörzsölés is tisztitólag hat, mivel az elhalt bőrlemezkéket eltávolíthatjuk vele.) A szódabikarbónás ivókúra lúgosít, éhgyomorra, (görcsök, szívroham, agyvérzés esetén azonnal 1 teáskanál nyit 2dl forró vízben feloldva – elsősegélyként azonnali teendő), melegen fogyasztva, lehetőleg éhgyomorra a nyelv felkeléskor való lekaparása után. Lábáztatás felmelegít különösen fontos, hogy HIDEG LÁBBAKKAL, SOHASE ÉTKEZZÜNK, ha csak lehet, valahogyan, akár száraz gyapjú, szőnyeg dörzsöléssel, de melegítsük fel, mivel a gyomor ilyenkor az emésztéshez nagy energiát igényel és ezért a hőtermelés fontos. Ezért fontos a testmeleg étel fogyasztása is. A hajnali-reggeli friss harmatos – deres fű, vagy hó –apró kavicsok, mezítláb taposása kiváló egészségtorna, ha néhány percig, megtesszük, Természetesen, – 5,- 7 fok C hőmérsékleten arányosan kevesebb ideig, a nyári min. 10 – 20 perchez viszonyítva. Ez fokozza vérkeringést és az alkalmazkodó képességet, utána a lábak szabályosan felforrósodnak rövid hideg vizes öblítés után valamilyen hidegen sajtolt olajjal bemasszírozva a szív felé, kiváló méregtelenítést is végezhetünk (talpmasszázs).

unnamed

A friss hóval való ledörzsölés is hatásos, akár a már megszokott meztelen formában, – mint nyáron a langy esőben, záporban való fürdés. Ám, aki nem szokta a havas ledörzsölést, az szakaszosan, magát szoktatva is végezhet ilyeneket. Erre még egy alternatíva a hideg vizes szivacsfürdő, ami hideg helyiség esetén 1-1 végtag, testrész gyors mosásával, szárításával, olajos kezekkel való bedörzsöléssel hasonló jó hatást okoz. Különösen fontos a Nemi Szervek Ápolása a testünk erőműve (A Helyes, Nemi Ápolás) és fejlődésünk kulcsa, ugyanis a nemi szekréciók az újjászületésünkre, regenerációnkra, és az agy számára „táplálására” hivatottak elsősorban és az utódnemzésre. A szeretkezés, a Nemi Örömök, a Karezza leírásban találhatóak, mely a házasélet, szeretet, szerelem, vonzódás fenntartásának a legjobb módja a magvisszatartásos gyönyörszerzés miatt.

Természetesen a testápolásra vonatkozó összes tanácsainkat kipróbáltuk, tapasztalati szakértőként szívből ajánljuk. Ám, nem szükséges mindent, sőt, – mindent egyszerre megtenni, de amit magunknak lehetségesnek tartunk, vagy kipróbálásra méltónak, azt mindenképp tegyük meg, mert ez a kis gondoskodás, megelőzésképpen, lehet egy nagy betegápolás helyett, amit egészséges életmóddal elkerülhetünk. A gyakorlatok közepette, vagy előtte kísérőjeként ütemes, ritmikus légző gyakorlatok is végezhetőek. A tüdők jó átszellőzése, még mozgás keretében – hegynek, emelkedőnek felfelé való intenzív gyakorlással kiváló segítség. (A nőknek ez ajánlott inkább, minden futás, kocogás, fitnesz leizzasztás helyett is, – alkatuknál, anatómiájuknál fogva, nekik ez a jobb.) Minden gyakorlatot zümmögéssel, énekekkel, imákkal és legfőképpen tudatos vidámsággal végezzünk.

Kép forrása:Pinterest

Olvastad már?

 

Vélemény, hozzászólás?