KONYHAI KALANDOK

KONYHAI KALANDOK

A konyha az évenkénti meszelések során tisztúlt. Ekkor az udvarra kirámolt holmik nem mindegyike jut esetleg vissza a konyhába a kitett dolgokból. Előfordult, hogy a lesült lábost elmosni már nem volt idő, vagy ENERGIA RÁ, hogy tisztán kerüljön vissza a konyhába.

IGEN az én udvarom sarkában is van már 2, 3 db. Ilyesmi. A régi zománc lábosok voltak a legelső kinnmaradók. Most már a sérülékeny, meg ártalmas teflon tepsi is. Aztán van egy talált vendég is, a nyeles ,,palacsinta” sütő is, mint a képen látható darab. Szegény már csak a kuka mellé került, megsajnáltam és pártfogásba vettem, de neki is még áznia kell mert lesült az allja, az esőviz is jó oldószer erre. Táláltam -már ilyen lesült lábost is kirakva hármat is már. A 18/10 es Krómacél, drága MINŐSÉGI MÁRKÁS darabok, pl. A BERGMANN, vagy a SOLINGEN GERMANY SONESTA 18/10 orv. acél, amiket homokkal súrolva ŐKET, így fémtiszták, használhatóak lettek. Persze a jénai üveg, meg az orvosi acél fedők is melléjük voltak rakva. Valaki nem szánt időt az elmosogatásukra. Na, nekem 2. Éve jól szolgálnak már, IGAZ, hogy hajlamosak lesűlni, de annyi az egész, hogy rájuk jobban oda kell figyelni. Nekem, eredetileg ATC lábos készletem van, ez az AMC készlettel azonos étékü minőségileg. Vastag fenekü, kb. 20 perc, félóra alatt, zöldséggel tele rakva is a saját nedvében párolható benne az étel lassú tűzön. A sparhelyttől az üvegkerámiás villanytűzhelyig mindenhol használhatóak. Gyermekkoromban zománc lábosok voltak a menők, aztán abban is finom krumpli leves, krumpli főzelék, mákostészta, akár szílvásgombóc is készülhetett.

Kedvelem az ilyen 18/10 -es konyhai acél kiegészítőket is. Most a súroltakkal együtt lett 4 egyforma méretű lábos is. Tetszik az emeletes főzés is. Mert 1 platnival alul, egy lábosban párolódik a burgonya meg az édesburgonya, a RÁtett lyukacsos fenekű kiegészítőben pl. a zöldborsó párolódik a fedő alatt. Arra a szikkadt, vagy csontkemény száraz magvas, vagy teljeskiőrlésű sarok maradék kenyér kerűl 1 lábossal fenékkel felfelé lefedve, így a szárazkenyér a gőzön puhítva, frissensülté puhul a 20 perc alatt, az is.

A konyha világa is egy nagy kaland és NAGY TANÍTÓ MESTER is. Az étel készítés MŰVÉSZET! A HELYES ételtársítás elkészítés már Tudomány és ÉLETTARTAM növelő is. A Hajában sült zöldségek finomak és fogyasztó ételek IS. Az elkészítéskor lehetőleg FIATAL, EGÉSZSÉGES személy, legyen a készítő. A készítő hangulatát is átveszi az étel. FONTOS TUDÁS ez, mert az éneklő, az ételt jobbra keverő EMBER étele lényegesen finomabb.

Az étel nemcsak tápanyag, de információ hordozó is. Ezért ártalmas a lelöt állat húsa is, mert halál információt is hordoz, amúgy sem emésztődik, csak rothad a belekben, ami élősdi tanya is. A helyben termelt, max 50 km.- en belűlről származó alapanyag kell, mert ugyanoda van ,,felfűzve” rezgésileg, ahol TE is élsz.

,,MINDEN A NŐKÖN MÚLIK.”

A NÉP, NEMZET EGÉSZSÉGE, ÉLETTARTAMA, A NŐK TEREMTŐI MÉHÉBEN ÉS A KONYHÁBAN DŐL EL! A konyhai ételkészítés, minősége, az ételkészítés módozatai, az anyagai jelentős befolyásával és a HELYES Testhasználat, életmód kölcsön hatásaival alakul. Az egyéni EGÉSZSÉG a vértisztaságtól és a helyes növényi étrendtől függ.

,,A JÖVŐ VEGÁN.” MARTINUS

Kép: Stockscnap

Olvastad már?

 

Vélemény, hozzászólás?