ÁPRILIS HAVI TANÁCSOK

ÁPRILIS HAVI TANÁCSOK

 

Áprilisban felébred a Föld hosszú téli álmából és az elemeket mennydörgéssel és zivatarral hozza mozgásba a talaj termékennyé tételére és az élősködők megsemmisítésére, melyek a kirügyező életeknek árthatnának. Az egész természetben új élet élénkül. Erős természetűek, ezen változást könnyen átvészelik, azonban a gyermekek és gyenge egészségű felnőttek jobban teszik, ha még nem viszik túlzásba a szabadban való tartózkodást. A természet, változással teli színjátéka alkalmat ad számunkra, hogy a dolgokat úgy vegyük, ahogy azok jönnek, egyszer napsütés, máskor esőzés. Az idők folyamatosan változnak, és mi is velük. (Tempora mutantur, et nos mutamur in illis.) Ezért ma sem ehetjük már ugyanazt, amit nagyapáink, vagy dédapáink, mert mi már mások vagyunk. Minden évszak felhívja a figyelmünket arra, hogy változtatás szükséges a táplálkozás- és életmódunkban.

VÁLTOZTATNI

A böjtidőnek áprilisban vége szakad. Aki nem volt képes egy hosszabb böjtöt elhatározni, véghezvinni, annak legalább a Húsvét előtti utolsó 3 napon kell szigorúan böjtölnie, és a hetének többi napjain főként keserű (gyógy-) füveken élnie. Akinek Húsvétig semmi lehetősége nem volt böjtölni, vagy olyan helyen él, ahol túl szigorú, vagy túl késői a tavasz, ettől eltekintve még a böjtöt Húsvét után is elkezdheti, vagy folytathatja. De, mindezektől eltekintve áprilisban a napi böjtre kell átállnunk, azaz egész nap éhen maradunk és csak a naplementekor venni magunkhoz egyetlen fő étkezésünket. Mindenkinek nagy előnye lesz ebből, különösen a fiatalabb nemzedéknek, mert így, az ember megtanulhat étvágyán uralkodni, és szunnyadó erőit és tehetségeit felébreszteni. Most megszabadulhatunk az ódivatú szemléletmódtól. Most a háziasszonynak nem kell többé kora reggeltől, késő estig főznie, pörkölnie. Mert a természet kitárja konyháját és önként részesít bennünket friss, vagy nyers ételeiben. Ami által részt vehetünk a feltámadásában. A hónap minden friss zöldféléje az étkezés fő alkotó részét képezze, ha nem is mindig nyersen, akkor is minden esetben víz nélkül, kevés olajjal aryana-edényben párolva, vagy sütőben sütve. (! A vezetékes vizet, csak minél alaposabb tisztítás után szabad inni, vagy ételben felhasználni! A legjobb desztillált vizet használni, mivel a jelen korban a vizek nagyon szennyezettek – még, ha a „megengedet tűrés határ alatt” is vannak benne a test idegen anyagok, mert ezek mindenképpen fölösleges terhet, vagy épp lassú mérgeződést okoznak szervezetünkben. A csapvízből elpárolgó klór gáz belélegezve, még fürdéskor is, méregterhelést jelent. A vidéki, tisztább helyről származó márciusi esővíz, ülepítve, faszénrétegen átszűrve nagyon jó gyógyító tulajdonságokkal bír egész évben, üvegpalackokban tárolható egész éven át.)

Most egyáltalán ne használjunk konyhasót, sem salátához sem az Aryana – edényben készült zöldséghez. Ha az ízét fel akarjuk javítani, akkor hintsünk ibolyagyökér port, vagy zellermagot, vagy ánizst, vagy gyömbért, vagy Sassafras-t az ételre. A gyógyhatású éterikus olajokat, úgy tesszük leginkább hatásossá, ha a fűszereket poralakban használjuk. Emellett a fák és bokrok virágai, és gyenge hajtásai legyenek napirenden étkezésül. Mindazonáltal, testünknek szüksége van bizonyos sókra a csontok és izmok felépítésére. A legjobb módja ennek, hogy a testet segítsük evégből, jó, ha kúrát végzünk tojáshéjporral, hársfaszénporral, homokkal és különösen osztrigahéj porral, vagy Neurosannal, ha a gyomrot és belső bélhámot erősíteni kell. Vegyünk ebből ½ teáskanállal reggel és este 21 napig. A természetes ősi kősóbányák adalékmentes sójával készült házi kenyérke lehet jó kiegészítő ehhez havonta egyszer. Máskülönben folyamatos használatra, a tiszta só ajánlott leginkább, mivel a többi só adalékokkal és kálisóval szennyezett. A csak tiszta só úgy is kiegészül a nyers zöldségek fogyasztása által, hiszen a növények a szükséges mértékben és keverékben tartalmaznak életfontosságú sókat, ezért ajánlottabbak, feltéve, ha nem permetesen, vagy máshogy szennyezettek. (A friss gyermekláncfű virága, ibolya virága, szára, levelei nyersen, salátának, teának, tinktúrának igen jók.) Április az utolsó tavaszi hónap, melyben a test még könnyen hozzáférhető alapos átható rendszabályok, tisztítókúrák számára. (Itt különösen nagy jelentősége van a béltisztításnak beöntésekkel, hogy az élősdiektől, a bélfalakon a ráncaiban a letapadásoktól, amik béllázat okoznak, megszabaduljunk.)

TESTTISZTÍTÁSI SZABÁLYOK

Ezt különösen az években előrehaladottaknak kellene tudatukban tartani, hogy a tavasz erős seprűhöz hasonló, mely minden szegletből kisöpri az ártalmasat a használhatatlant. Azonban a seprűt hatásosan is kell használnunk, és a tisztítási rendszabályokat végre is kell hajtanunk. (30 évtől felfelé már érdemes egyre inkább odafigyelni a tisztítókúrákra, sőt egyre gyakoribban, hogy a fiatalos egészség késő öregkorig megőrizhető legyen. A napi böjtök, lé böjtkúrák, forró fürdők sós olajos ledörzsölések) A „Modern kor” kihívása, hogy egyre szennyezettebbek az élelmiszerek az általános Földszennyeződések miatt, amit legtöbbször a felelőtlenség és pénzéhesség okoz. Ezért, legalább 6 óránként igyunk valamilyen gyógyteát. Lehet ibolyavirágból, vagy borsmentából, vagy kakukkfűből, vagy zsályából, vagy bodzavirágból, vagy kamillavirágból, vagy lenmagból, vagy sikamlós szilfakéregből, vagy dagadó izlandi zúzmóból készítve és emellett találjuk meg, hogy számunkra melyikek a legmegfelelőbb teák, amik a temperamentünknek és a pillanatnyi állapotunknak a legjobban megfelelnek, és a legjobb hatást melyik teával érhetjük el. A tea jótékonyan hat a vesékre, és a hólyagra: ameddig ezek normálisak, még akkor is jó egészségben tartjuk vele magunkat, ha máshol, valamely testtájékon nem lenne minden rendben.

Ha bágyadtak vagyunk, szomorúak, nyomorúságosnak érezzük magunkat, akkor azonnal folyamodjunk hosszan való mély kilégzésekhez, mellcsontmirigy kopogtatáshoz, frottirozáshoz és készítsünk 1 pohár, forró desztillált vízzel italt, amibe 1 púpozott teáskanál borkőport, keverünk, keverés után leülepítjük, és még forrón fogyasztjuk. Néha – néha valamely nem normális állapotnál, egy korty rózsaszín káliumhipermangán oldat értékes segítő: egy ilyen gyenge oldat egyáltalán nem veszélyes sem belsőleg sem külsőleg. Gyenge légző képesség esetén jobb, ha beveszünk minden fél órában egy evőkanálnyi ilyen oldatot, váltakozva 3 csepp Menphor-ral, melyet 3 evőkanálnyi forró vízbe csepegtetünk.

Olvastad már?

  • NEM CSAK OLTOTTAKNAKNEM CSAK OLTOTTAKNAK EGESZSÉGESEKNEK, OLTOTTAKNAK! A TE TESTED CSAK A TIED! HA EGÉSZSÉGES VAGY AKKOR IS […]
  • ,,BOLDOGASSZONY” KÉPZÉS,,BOLDOGASSZONY” KÉPZÉS E 2 erénnyel BÁTORSÁG, REMÉNY! Gondold csak meg! Ez NAGY lehetőség és elérhető, […]
  • FIGYELEM A BÖJTBENFIGYELEM A BÖJTBEN Fontos a Tavaszi Böjt, az öntisztulás, méregtelenítés. Aki a teljes, Krisztusi BÖJT […]
  • TÜKÖRTÜKÖR HÖLGYEIM, URAIM! Tisztelettel kérem Önöket, néhány percre tegyenek félre mindent, és […]

 

Vélemény, hozzászólás?