A HÁZASSÁG HETE VI.

A HÁZASSÁG HETE VI.

Tenger sok a teendőnk a tökéletesedésre, fiatal az emberiség, MI mindenkor megkaptuk a tanítóinkat, (de még a férj, feleség alakjában is) azokat a Földi segítőinket, feltalálóinkat, – és, akik tükörként, inspirálóként minket emelni igyekeztek, csak egyénileg is, nekünk, MAGunknak emelkedni, nemesedni, tudatosodni és egészségileg is tisztulni kell. De, míg még szabadon megtehetjük, addig tegyük ezeket, hogy a Tiszta Tudatosság, tiszta akarat (idegen befolyástól mentes), döntése alapján tegyük a dolgaink, – és magunkat magas értékű, tisztavérű, egészséges emberekké és a házasságban jó emberpárrá neveljük, önnemesítéssel, légzésgyakorlatokkal az agyfejlesztésre, a Születés Előtti Neveléssel, minőségi tudatos utódokat létrehozva. Így a házasság és gyermekáldás örömeiben, értékében is részesítsük MAGunkat és az emberiséget. Csak egészséges, magas értékű, tudatos emberek vállalkozzanak utódok létrehozására. Amilyen szinten a szülők egészségileg álnak, az lesz a gyermek alapja. Az embereknek egyénileg és emberiség szinten is a saját lábára kell állnia önellátóan, az intuiciót és a szívgondolatokat használni, gömblátásmóddal az Univerzumban gondolkodva, kerülve az agressziót. Egy közös nyelven beszélve, szelíd kommunikációval, pl. az eszperantóval egyeztetni az érdekeket. A többnyelvűség sosem teher, inkább agyfejlesztő.

„Mindezeket az embernek maga előtt képlegesítenie kell, világossá kell tennie: mi természettől fogva végigcsináltuk az összes átalakulásokat, amiket éter és atom csak megtehetnek, és mint a természet gyermekei, vagy mint embergyermekek a természet törvényein vagyunk felépítve, melyek az életjelenségek egész birodalmát uralják. Isten az Ő legfőbb gondolatát, az Ő legfőbb Intelligenciáját használta akkor, midőn Ő férfit és nőt teremtett és ezeknek átadta az isteni atyaságnak és az isteni anyaságnak, avagy az isteni szülőpárnak a szerepét összejátszás céljából és még nagyobb kinyilatkoztatások végett, az örök ikererőknek vagy az elektromagnetizmusnak az alkalmazása által. Hogy nagyobbat tegyen lehetővé, Isten kinyilatkozik az egyikben, a hímnemben, melyben a nőnem elrejtve marad és éppúgy a másikban, a nőnemben, melyben a hímnem elrejtve marad.

Istennek ugyanazon Intelligenciája jelenik meg a férfiben és a nőben, csak különbözően beöltözködve, különbözően megtestesülve, egyszer az elektrizmust kifelé s a magnetizmust befelé irányítva a férfiben, máskor a magnetizmust kifelé s az elektrizmust befelé irányítva a nőben, azonban mint egyes lényekben magukban rejtve az egyenlőt, éppúgy ugyanazt az Isteni Intelligenciát, mint az éter- és atomvilágnak ugyanazon erőit és hatalmait. Ezért mindkét nem ugyanazon dualitást-kettősséget, vagy polaritást ábrázolja, csak egymáshoz fordított viszonyban, miközben az egyik alkalomnál az atom súlya kifelé nyomult s a férfi formáját képezte, másik alkalommal az éter befelé nyomult, – s a nő alakját képezte.”… Az idézet, Dr. Hanish Házasság c. írásából van.

A cikk korábbi részeit itt találja:

A HÁZASSÁG HETE V.

A HÁZASSÁG HETE IV.

A HÁZASSÁG HETE III.

A HÁZASSÁG HETE II.

A HÁZASSÁG HETE I.

Olvastad már?

 

Vélemény, hozzászólás?