SZÜLETÉS ELŐTTI NEVELÉS IX

SZÜLETÉS ELŐTTI NEVELÉS IX

A SZÜLETÉS ELŐTTI NEVELÉS –  A GYERMEKVÁLLALÁS ELŐTT

Minden tudatos felelősség teljes nő, aki anya kíván lenni nagyon fontos, hogy arra jó előre tudatosan felkészüljön, – Ő, gyermeket kíván foganni.  Ez széleskörű felkészülést igényel testi, lelki, szellemi rákészülést. Csak és kizárólag teljesen egészséges testi, lelki, szellemi épségű nő vállaljon gyermeket, hogy sem neki, sem családjának, de a társadalomnak sem lehessen a jövevény a kárára. Itt most leginkább a női test felkészítését részletezzük, hogy „terhesség” helyett, egy áldott állapotba jusson a nő.

A lelki érzelmi vidám felkészülés, majd az örömteli várakozás és férjjel a jövendő gyermek „apjával” egyetértésben zajlódhasson a nagy „mű”, az új élet létrehozása. Ezért több összehangolt tisztító kúrát is érdemes akár együtt is végigcsinálni és még jóval a fogantatás előtt teljes testi „nagytakarítást” végezni. Különösen a nő számára fontos ez, hiszen a nagyobb felelősség terhe az ő vállain, nemi szervein nyugszik. A fahéjolaj kúra, Helyes, Női, Nemi Ápolás, Helyes Táplálkozás, – légzés, Mirigygyakorlatok, a Családtudomány ismerete megfelelő felkészülést adnak.

Fontos a fogak rendbe hozása, esetleges amalgám tömések kicserélése, lehetőleg biofogászaton, ahol az egyéni érzékenységet figyelembe véve helyeznek be testidegen anyagokat. Az amalgám tömés után a nehézfém kivezetését is meg kell tenni koriander olajjal, Chorella porral kúraszerűen. Megfelelő májtisztítást is kell végezni keserűsóval. Bármely kétely, vagy bizonytalanság esetén érdemes a háziorvos véleményét is kikérni, sőt természetgyógyászok, specialisták szakvéleményét is.

Amennyiben a nő kislány kora óta tiszta, egészséges erkölcsös életet élt, valamint a család nőtagjainak sem volt örökletes betegsége, akkor a nő hallgathat a saját megérzéseire is, – ha már alaposan kikérdezte a családja, – nagymamák, dédik, szülés, születés körülményeit. A legoptimálisabb eset, ha a nő szűz és a férjétől kíván gyermeket foganni, aki egészséges tiszta életű, erkölcsű és tudatos felkészültségű, akivel már hosszabb ismeretséget, megalapozott érzelmi viszonyt alakított ki. Ha már az eljegyzésen is túl vannak, akkor a nőnek szinte „üzletszerűen” ki kell alakítania, alakíttatnia a megfelelő feltételeket és még az anyagi feltételeket is, mint: lakás, ház, gyermekszoba, a családi fészek meleg érzelmi és anyagi biztonsága a lehetőségek szerint. Így a férfi keresete egymagában is elegendő kell legyen, a fenntartásukhoz, – hiszen a nőnek már a felkészülés kezdeteikor, de legkésőbb a hathetes felkészüléskor minden munkahelyet, stressz forrást el kell hagynia és csak az ő szent és magasztos feladatára kell koncentrálnia. Figyelemmel kell lenni, a hivatali procedúrákra is. (Pl. a névválasztás: a névkönyvben benne van- e, vagy előbb azt engedélyeztetni kell…). Az anyagi segélyek, – ha igényt tartanak rá, állami támogatások, családi pótlék stb., milyen összegűek és az anya jogosult e rá, van e megfelelő folyamatos munkaviszonya stb. Sőt, megfelelő tartalékokat, anyagi alapot is létre kell hozni, és még a közeli családtagok barátok segítőkészségét támogatását is érdemes előzetesen megszerezni.

Így, pl. a keresztszülők kiválasztása, stb.  A fogantatás előtt már érdemes tudni, hogy otthon szülést, vagy kórházi – alternatív szülést szeretne a jövendő édesanya, és a feltételek adottak – e. Lakhelyük 15 perces autóút távolság közelében van – e a kórháznak, esetleg 1-2 autós szomszéd, barát tud –e segíteni, ha be kell vonulni hirtelen a kórházba stb. A megfelelő szülésznő, születéskísérők, Dúlák elérhetősége és kölcsönös szimpátiájuk megvan – e. A férfinek is adott esetben egyedül is képesnek kell lennie, hogy asszonyának teljes értékű segítője legyen a szüléskor, annyira hogy megfelelő steril eszközök, köldökzsinór elvágó olló is legyen a hozzáértéssel egyetemben. Vagyis minden eshetőségre érdemes felkészülni. Még az újszülött ellátást és a kisbabagondozást is, részletekbe menően gyakorlat szinten, ha lehet, ismernie kell a férfinak az anya mellett. Fontos tudni! A NŐK TUDNAK SZÜLNI! Egy tiszta szülő szoba „sarok” előkészítve legyen az adott idő előtt már. Tisztára meszelt szoba, fehér vásznak, pelenkák, mandula olaj a baba bőrének, a magzatmáz eltávozása után. A Magzatot nem szabad, hogy víz érje legalább 3 napig, és utána is inkább csak szivacsos testmeleg vízzel való óvatos mosdatás lehetséges, hiszen a baba bőre még rendkívül érzékeny. Ezért is kell megvárni, míg a magzatmáz lepereg saját magától kb. 3 nap után. Addig és utána is rendszeres édes mandula olajos vattás tisztogatás ajánlott csupán, hogy szép egészséges maradjon a baba bőre. Az anya csak a maga kezében, vagy a közelében tartsa a gyermeket, de legjobb, ha az előkészített hordozó kendővel egyszerűen magára köti őt. A megszületés pillanatában azonnal a babának az anya szemébe kell tudnia nézni és a mellére kell helyeztetnie a szíve fölé, hogy a születés okozta stressz enyhítve legyen. Sőt, gondoskodni kell, hogy legalább 26 Celsius fok vagy annál nem sokkal több legyen a ”szülőszobában”.

A szerető apja foghatja, gondozhatja, segítheti a babát és az anyját. Vigyázni kell, hogy idegen kezek lehetőleg ne érintsék kezdetben a gyermekeket, csak az apja (testvér, vérrokon esetleg, de minél később, mikor gyermek már megszokta kicsit a jelen létet). A hangosságot is kerülni kell, mert csak a fokozatosság szabad, hogy uralja a beszoktatást a földi létbe, hogy minél kevesebb stressz érje őt, és a váratlan zajok, idegen személyek távol maradhassanak. Egy nagyszerű könyv ajánlható e témában: Márki Anita Otthon szültem c. könyve. Mindamellett, hogy olvasmányos sok tájékoztatást is ad. Még egy érdekes megfogalmazás a gyermekről és a környezete részére.

„Rejtélyek szigete: Különösen jellemző a gondolatok hatása a gyermekekre. Amint a gyermek fizikai teste plasztikus és könnyen formálható, olyan az asztrális és mentális teste is. A gyermek mentális teste úgy issza fel mások gondolatait, mint a spongya a vizet és bár még túl fiatal ahhoz, hogy már most reprodukálja azokat, a mag kellő időben meghozza gyümölcseit. Ezért olyan rendkívül fontos, hogy a gyermek nemes és önzetlen gondolatokkal telt légkörben nevelkedjék. Rettenetes látvány a tisztánlátó számára a szép fehér gyermek lelkek, amint néhány év alatt bemocskolódnak és elsötétülnek az őket körülvevő felnőttek önző, tisztátalan és szentségtelen gondolatai által. Amint sohasem helyes arra törekedni, hogy mások gondolatát és akaratát uralmunk alá hajtsuk még akkor sem, ha a cél jónak látszik, mindazonáltal mindig helyes, ha gondolatainkat valakinek a jó tulajdonságaira irányítjuk és így igyekszünk erősíteni a helyes jellemvonásokat.   A nem tudatos gondolatátvitel. 1 rész. Rejtélyek szigete.   (részlet)”

A cikk korábbi részeit itt találja:

Születés előtti nevelés I.

Születés előtti nevelés II.

Születés előtti nevelés III.

Születés előtti nevelés IV.

Születés előtti nevelés V.

Születés előtti nevelés VI.

Születés előtti nevelés VII.

Születés előtti nevelés VIII.

Olvastad már?

  • FESZTELEN SZÜLÉSFESZTELEN SZÜLÉS Aki alaposan felkészült RÁ, jó esélye van RÁ, hogy könnyeben szül. Persze ez TUDATOS, […]
  • A SZÜLETÉS UTÁN, ANYATEJA SZÜLETÉS UTÁN, ANYATEJ A Baba zsenge bőrét nem érheti csapvíz, még napokig, mert áteresztő. A magzatmáz lepereg […]
  • ESERNYŐ EGYETEM  IESERNYŐ EGYETEM I Esernyő a szimbolikában védelmet jelent. És valóban az ÉLETÜNKBEN FONTOS az ÉBER TUDATOS […]
  • A MAI EMBER TUDATOSSÁGAA MAI EMBER TUDATOSSÁGA Sajnos, a mai Ember, nem eléggé Tudatos és a nők, pontosabban az Anyák, sokak nagyon […]

 

Vélemény, hozzászólás?