Szőlő

Szőlő

Most azon gyümölcsök évszaka van, melyek érésük után rövid ideig állanak el, tehát nem telelnek ki. Ezért vedd hát észre az alkalmat s részesítsd magad a természet bőkezűségében. Mivel az otthoni piac mindenkinek nyújt valami megfelelőt, jobb, ha trópusi gyümölcsöket mellőzzük. Most mindenki hasznát veheti a gyümölcsöknek, ha eltalálja a neki megfelelő választékot s nem eszi agyon magát egy fajtával s héját, bőrét, magvát, csontmagvát eltávolítja s a helyes összeállításról és mellékételekről gondoskodik.

Szőlők előre fogyasztva, bármely gyümölcshöz találnak. Szőlő és alma együtt pompás; őszi barackot lehet hozzá venni. A narancsot hagyd jobb időkre addig, míg a szőlőt a tőkéjéről szüretelik. Narancs és szőlő nem jól találnak együtt.

Mindenféle szőlő kerül most a piacra s most igen hasznos mindenféle vérbetegség, reuma, érelmeszesedés, bőrbajok, tüdőbaj stb. ellen. Fehér szőlő jót tesz idegzsába, ideggyulladás, reuma, bőrkiütések, májbaj, bélpanaszok, köszvény, hugysavmérgezés, gyomorbaj, székrekedés, hólyag, vesebajok, homokosodás ellen. Akkor fehér szőlőt eszünk addig, míg az évszak nyújtja, kora reggel éhomra, napközben, ha éhes vagy szomjasak vagyunk és késő éjjelig. Héját, magvát távolítsd el s fejezd be az étkezést mindig kevés mézeskenyérrel, gyömbérkenyérrel vagy melaszsüteménnyel. Kék szőlő bőrkiütések és nátha ellen megbecsülhetetlen értékű; az étkezést mindig kevés toaszttal fejezzük be. Ez sok vasat tartalmaz, ezért jó vérszegénység ellen. A világos vörös tokaji szőlő jó szolgálatokat tesz tüdőbajoknál és aszthmánál, az étkezést rizspehellyel végezzük be, melyet mézzel édesítünk.

Szőlőkúrához legjobban a fehér szőlő alkalmas. Amellett lehet más szőlők nedvét is fogyasztani, ha azt felerészben forró desztillált vízzel keverjük s ebből csak homöopathikus mennyiségeket veszünk egyszerre. Ez megjavítja a táplálék átalakulását. Lehet a frissen kipréselt nedvet egy réteg faszenen átszűrni; az átszűrt nedvet egy pohárban, vagy egy kannában 5 percre forró vízbe állítani s abból minden 1 ½ órában 1 borospohárnyit felszürcsölni. Minden második pohár után 3 faszéntablettát veszünk be. Emellett csak akkor eszünk, ha éhesek vagyunk, s akkor is csak egy kevés hevített búza- vagy zabpelyhet, avagy pirított lisztet eszünk.

Olvastad már?

  • KAREZZA A GYAKORLATBAN II.KAREZZA A GYAKORLATBAN II. „A Karezza, a maga tökéletes formájában természetes házastársi szerelmet jelent, a test […]
  • Gerincterápia I.Gerincterápia I. „Nincs betegség, csak egyensúlytalanság van.”   „A perzsa misztika elbeszéli […]
  • Januári étrendJanuári étrend Hétfő 1. Étkezés: citrancs, búzanyák, rizskrokett. 2. Étkezés: Waldorf-saláta főtt […]
  • MájusMájus A május az ózonnak és a gyöngyvirágnak hónapja és az istentermészet megújító és […]

Vélemény, hozzászólás?