Vérszegénység, gyulladások

Vérszegénység, gyulladások

VÉRSZEGÉNYSÉG

A nyerskoszt, egy kitűnő eszköz a vérszennyezettség, idült nyálkagyulladás, elnyálkásodás és a vér beteges elváltozásai ellen. A gyógyításakor, mindig az egyéni igény érzék a döntőbb, de az általános ételtársítások az egészségért az alapnak kell lennie. A zsenge zöldborsó jót tesz nyersen fogyasztva a vérszegénység elmulasztására. A zöldborsó akkor értékes, ha még nagyon zsenge és akkor nem kell párolnunk. Természetes állapotában nagyon hasznos vérszegénység esetében. Zabpehellyel, vagy búza pehellyel együtt tálalva csillapítja az éhséget és a beteges étvágyat.  Ebben az időszakban az uborkasaláta még mindig jó. Bevált vérképző és gyógyhatású a bőr foltosodására, ha szüksége esetén utána nagyon világos, gyenge gyógynövényteát iszunk. (Pl. csalánteát, vagy ez enyhén párolva is kitűnő étkezést ad kevés olajon – esetleg tisztított vajon pároltan fokhagymával ízesítve.) Nagyon fontos  az, ha elegendő tiszta vizet iszunk.  Tiszta edényben, tiszta vizet egészséges fa tövébe helyezünk órákra így a fa kisugárzása átitatja, energiával tölti fel a vizet. Különösen a csapvizet kell elkerülni a szennyezettsége miatt, vagy többféle lehetséges tisztítási megoldást kell alkalmazni. (http://desztillaltviz.hu/ weboldalon bőséges információk találhatóak.)


GYULLADÁS A testtudatosság magasiskolája

Kedves gyógyulni vágyó! Kívánom, legyél boldog! Ugyanazt látom, mint más, de nem ugyanazt gondolom róla.  Mi lenne, ha az alap okot vennénk figyelembe gyulladáskor. „Mitől vagy begyulladva?” Minden jelzés, ami a testben történik, már fizikailag manifesztálódva, a tünet=jel infó neked, csak érdemes értelmezni. Torok, gége, nyelés ezek a kommunikációban segítenek. Ám: „Mit nem mondasz ki?” Lehet családi, párkapcsolati, munkahelyi ügy, sőt a puszta aggodalom is, – vélt valós helyzet egyaránt, mert amire gondolsz érzel, az valósul épp. A mandula gyulladás is jel, és a megoldás nem a vészjelző eltávolítása „gátlása”. – (Ez elég durva, barbárnak tűnő megoldás.) A jel továbbá: a test jelzi – és egyre nagyobb mértékben jelzi, és a mértékkel is, hogy elege van már a kimondatlanságból, az aggodalmakból, hibás táplálkozásból, „a mindent le kell nyelnem” ből, és önvédelemből a megtelepedő kórokozók eltávolításáért hőemelkedéssel védekezik, végül is meleggel inkább támogatni kell a vészreakcióját, – tudomásul véve, elgondolkodva, hogy eddig valamit nem megfelelően csináltunk.

Vagyis változtatni kell. Érdemes nemcsak a tünetet észlelni és eltussolni, elnyomni, hanem egy teljes életmód, étrend váltást csinálni. Persze ezt is lehet nagyon jól és minimum csinálni. Megszüntetni a Vérszennyezettséget (Skrofulózis), ami által a leggyengébb, energetikailag alacsony szinten álló terület, testrész-szerv a lelki okkal karöltve ”megbetegszik” =jelez. A vér, szervezet túlzott savasság megszüntetése, pl. húsmentes, össze nem illő ételek helyes diétájával, lúgosítással, akár szódabikarbóna kúrával. Még jobb a Teljes böjt, Béltisztítás – sal, mint alap gyors, radikális, helyes megoldással könnyíteni a testnek, hiszen a pangó bélsár (székrekedés, bélláz, -renyheség) melegágya a betegségtanyának, hiszen onnan méreganyagok, toxinok szívódnak fel és okozhatnak akkut testi, idegi tüneteket. (Ezek néha az „Átlag beteg állapot” testtúlterhelés ideig óráig pirulákkal is támogatott tűréshatárok feszegetésével járnak, – míg egyszer csak „kiborul a bili”) A testtudatosság, a felelőtlenség mértéke befolyásolja egészségünket. Az idegi károsodás lehet ingerlékenység, türelmetlenség, erőszakosság, túlzott nemi vágy, -rengeteg okozat. A helyes Nemi Ápolás,-Nemi Élet, (Karezza, a szerelmeskedés is gyógyít, a felfokozott örömmel).

Olvastad már?

 

Vélemény, hozzászólás?